Belcanto Summer School - 5 t/m 10 september 2011 - 's-Hertogenbosch


Concours gaat belcanto

'S-HERTOGENBOSCH, 20110824 -- Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in ’s-Hertogenbosch start op 5 september a.s. met de Belcanto Summer School voor jonge zangers. De intensieve cursus, gericht op de belcantotechniek en werken uit de belcantoperiode, eindigt met een slotconcert op zaterdag 10 september. Er zijn 16 deelnemers: 2 baritons, 3 tenoren, 3 mezzosopranen en 8 sopranen met verschillende nationaliteiten: Nederlands, Belgisch, Braziliaans, Frans, Russisch, Indonesisch, Lets, Roemeens en Zwitsers.

Het IVC zet zich in voor talentontwikkeling en organiseert daarvoor specialistische masterclasses. In de eerste editie zal de Summer School zich richten op de belcanto techniek, de basis voor goed en gezond stemgebruik en het ontwikkelen van een soepele en expressieve stemvoering. De masters die les komen geven, behoren tot de wereldtop: sopraan Nelly Miricioiu (winnares van de Grote Prijs van de Stad ’s-Hertogenbosch in 1979) en tenor William Matteuzzi. Luca Gorla, een kopstuk in het belcantonetwerk, zal de zangers coachen op het repertoire. Dirigent David Parry, die bijzonder gespecialiseerd is in opera's uit de belcantoperiode, komt ook naar ’s-Hertogenbosch.
Behandeld wordt repertoire van Händel, Mozart, Rossini, Bellini, Donizetti, (vroege) Verdi en aanverwante componisten uit de belcantoperiode in de 19e eeuw. Het IVC hecht grote waarde aan het behoud van de kennis over stijlen in de klassieke muziek. Het IVC wil zich profileren in talentontwikkeling en begeleiding van jonge zangers in samenwerking met andere muziekinstellingen, zoals de Opera Studio Nederland, De Nieuwe Opera Academie en Opera Zuid.
De cursus bestaat uit individuele lessen en coachings in de ochtend in De Muzerije, groepslessen in de middag (toegankelijk voor zangdocenten en studenten) en openbare masterclasses in de avond (toegankelijk voor publiek). De middag- en avondsessies vinden plaats in Muziekcentrum De Toonzaal. De Summer School wordt afgesloten met een feestelijk slotconcert op zaterdag 10 september om 20.00 uur in het Jheronimus Bosch Art Center in ’s-Hertogenbosch.

Meer informatie en kaartverkoop: www.internationalvocalcompetition.com
E-mail: info@internationalvocalcompetition.com