Tien extra voorstellingen Orfeo ed Euridice in juli en augustus


De Utrechtse Spelen voert BTW-verlaging door

PALEIS SOESTDIJK, Baarn, 20120605 -- Ook dit jaar is er weer grote belangstelling voor Orfeo ed Euridice op Soestdijk. Wegens het hernieuwde succes van de opera worden tien extra voorstellingen aan de serie toegevoegd. In navolging van de door de overheid aangekondigde BTW-verlaging voor de podiumkunsten van 19% naar 6% heeft De Utrechtse Spelen besloten de toegangsprijzen te verlagen.

In het hart van de provincie Utrecht vond regisseur Jos Thie enkele jaren terug de perfecte locatie voor Orfeo ed Euridice: de vijver en het omliggende park van Paleis Soestdijk. Tweeënveertigduizend toeschouwers lieten zich vorige zomer bij zonsondergang betoveren door zijn enscenering in en op de vijver. De reacties waren hartverwarmend en overweldigend. Reden om dit jaar terug te keren met grotendeels hetzelfde artistieke en productionele team voor deze unieke voorstelling. “Nu de overheid besloten heeft het BTW-tarief te verlagen, vind ik het niet meer dan redelijk dat het publiek hiervan kan profiteren”, aldus Jos Thie. “Wij zijn blij met de BTW-verlaging omdat theater voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar moet blijven.” De opera zal tot en met 8 augustus te zien zijn in en op de vijver van Paleis Soestdijk. Dit is het laatste zomerseizoen dat Orfeo ed Euridice op Soestdijk wordt gespeeld. 

Kaartverkoop
De kaartverkoop loopt via www.deutrechtsespelen.nl. Busreizen via orfeo.theater-express.nl
Toegangsprijs vanaf € 53,00. CJP/Studenten € 17,50. De prijs bezichtiging door Paleis Soestdijk voorafgaand aan de voorstelling bedraagt € 10,00 p.p. Een tweepersoonspicknicktas is te bestellen voor € 37,50

Speeldata
Orfeo ed Euridice is te zien op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag t/m 8 augustus. Aanvang voorstelling: 21.30 uur. Einde voorstelling: 23.30 uur.

Credits
Solisten- Orfeo - Gary Boyce, Darryl Taylor; Euridice - Stefanie True, Kitty de Geus; Amore - Ilse van de Kasteelen
Barokorkest - 29 leden van Concerto d’Amsterdam
Koor - 22 jonge (inter)nationale zangers en zangeressen
Regie - Jos Thie
Muzikale leiding - Hoite Pruiksma


Deel: ' Tien extra voorstellingen Orfeo ed Euridice in juli en augustus '
Lees ook