Complete agenda operaseizoen 2010/2011 online


EDE, 20100823 -- Het online operamagazine Place de l'Opera heeft deze week de complete opera-agenda van seizoen 2010/2011 gepubliceerd. In de agenda staan alle operavoorstellingen die komend seizoen in de Nederlandse theaters en schouwburgen te zien zijn. Een bomvol programma.

Place de l'Opera is het enige operamagazine van Nederland. Naast nieuws, aankondigingen, recensies, interviews en andere artikelen beschikt het magazine over een agenda waar de liefhebber kan zien wat er dagelijks in Nederland op operagebied gebeurt.

Nu het operaseizoen op het punt staat te beginnen - de meeste gezelschappen starten weer op in september - heeft het magazine de volledige agenda van seizoen 2010/2011 gepubliceerd.

Meer dan vijftien binnen- en buitenlandse gezelschappen zullen tot volgend jaar zomer bijna dagelijks voor voorstellingen zorgen. Er komen tal van opera's aan bod: oud, nieuw, onbekend, overbekend.

Het grootste gezelschap van Nederland, De Nederlandse Opera, brengt twaalf producties. Het trapt af met Verdi's grote Franse opera Les vpres siciliennes. De Nationale Reisopera toert door het land met vijf producties en Opera Zuid laat van zich horen met drie operatitels.

Naast deze drie grote operahuizen zijn er tal van kleinere gezelschappen die een duit in het zakje doen. Verder doen diverse Oost-Europese gezelschappen Nederland aan met hun producties van de grote klassiekers uit het repertoire.

De volledige agenda is te vinden via www.operamagazine.nl/kalender.

Opera Magazine.


Deel: ' Complete agenda operaseizoen 2010/2011 online '
Lees ook