Het accordeon in Limburg nog steeds springlevend


De waarde lezer van dit artikel kan dat zelf vaststellen tijdens een Play-inn in “’t Volkshoes” in Geleen (in de wijk Lindenheuvel)

GELEEN, 20170901 -- Vijftig amateurmuzikanten in één orkest is heel bijzonder en een uniek gebeuren. Wat?... één orkest met 50 accordeonisten? Ja hoor, dat kan! Op zondag 10 september gaan amateur accordeonisten met hun accordeon op weg naar het Volkshoes in Geleen om samen muziek te maken. Twee gerenommeerde dirigenten (Wendy Remans en Henk Tiebosch) zijn in staat om deze 50 muzikanten klaar te stomen om dan in de namiddag de ingestudeerde stukken te laten horen voor het publiek. En dat gaat ook lukken!

[Groepsfoto Accordeon Orkest Swentibold]
Op het programma staan herkenbare stukken als de titelmelodie van de gelijknamige serie “Baantjer”, een aantal succesnummers van Edith Piaf, “Passie” van Clouseau, "Sofia” de zomerhit uit 2016, "Rock around the clock” de tophit uit 1955, de melodie van “Gusty Garden Galaxy" en de “Unique Ouverture” van Jacques Tiebosch.

Naast de presentatie van dit “gelegenheidsorkest” geeft de Albanese accordeonvirtuoos Gjovalin Nonaj een korte impressie van bijzondere muziek uit zijn geboorteland.

Deze Play-inn is de eerste van een reeks activiteiten die Swentibold onder de noemer van Accordeon Optimaal Instrumentaal organiseert. Een project dat door de provincie Limburg, het Prins Bernard Cultuurfonds en de gemeente Sittard-Geleen wordt ondersteund om de Euregionale samenwerking  tussen accordeonliefhebbers en verenigingen te versterken.

Bent u geïnteresseerd om te komen luisteren; ja hoor, dat kan.

De presentatie begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Na afloop is er voldoende gelegenheid om met alle spelers en dirigenten op informele wijze na te praten. Accordeon Orkest Swentibold hoopt op deze wijze belangstellenden in het orkest te kunnen verwelkomen.

De entree is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Het adres is:
“’t  Volkshoes”
Pastoor Schoenmaeckersstraat 8
6163 BW Geleen


Deel: ' Het accordeon in Limburg nog steeds springlevend '
Lees ook