dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Alles wat we weten over de LEGO Eiffeltoren

Je hebt het misschien al vernomen. Er komt een LEGO Eiffeltoren op de markt. Dit is één van de bouwwerken waar door de liefhebbers misschien ook wel het meest naar is uitgekeken door de jaren heen. Heel veel is er echter nog niet over bekend. Wat we echter al wel weten door wat er gelekt is, hebben we op deze plek verzameld. Zo kan je zelf alvast een beeld vormen van wat je mag verwachten.

Niet helemaal nieuw

Het is natuurlijk niet zo dat de LEGO Eiffeltoren helemaal nieuw is. Er zijn eerder ook al Eiffeltorens door de fabrikant op de markt gebracht. Zoek je nog tussen de verschillende LEGO aanbiedingen, dan kom je er waarschijnlijk nog wel één tegen. Het is echter wel zo dat de nieuwe set die er volgens de geruchten aan zit te komen één van de grootste sets ooit zal zijn. Zo lijkt het erop dat deze anderhalve meter hoog en een halve meter breed zal worden.

Lijkend op de echte toren

Misschien wel het belangrijkste is dat er veel aandacht is besteed aan de details. Dit is vooral voor de liefhebber erg belangrijk. Zoals voor elke hobby geldt, is het natuurlijk ook voor het bouwen met LEGO zo dat je er het maximale uit wilt halen. Dat de stenen donkergrijs waren bij eerdere modellen, maakte dat deze niet zo goed leken.

Volgens de geruchten is het nieuwe model dan ook vooral uitgevoerd in bruine stenen. Daardoor komt deze veel dichter in de buurt van de echte toren zoals deze in Parijs te vinden is. Ook is goed gekeken naar echte details van de toren. Dit maakt het alleen maar leuker om ermee aan de slag te gaan en de toren op te bouwen.

Een flinke uitdaging

Wanneer je kijkt naar wat je geboden krijgt als je deze Eiffeltoren in bezit hebt, dan merk je dat je daar de komende tijd wel het nodige plezier uit kan halen. Het is namelijk een set die veel complexe bouwtechnieken vergt. Daardoor is het ook een echte uitdaging en kan het voor de echte fans ook een leuke optie zijn om mee aan de slag te gaan. Je hebt volgens de verhalen net iets meer dan 10.000 stenen nodig om de hele toren op te bouwen. Dit is natuurlijk wel ook wat er voor de liefhebber nodig is om er plezier aan te kunnen beleven.

De nodige belangrijke info

Het is natuurlijk wel zo dat veel nog onduidelijk is over deze set. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat deze in de LEGO Technic reeks wordt geplaatst. Dat betekent dat het een set voor de echte professionals wordt. De set krijgt dan ook de adviesleeftijd 18+ mee. Dit zou in lijn zijn met de vaardigheid die gevraagd wordt. Een ander punt waar nog onduidelijkheid over heerst, is de prijs. Het is volgens de verwachtingen zo dat die richting 700 euro zal gaan. Al kan dit wel nog iets lager uitpakken in de praktijk. Het is slim om dit te reserveren.

Populair