Www.age2age.nl reageert op links- of rechtshandige bediening


Wereldprimeur gebouwd door 19- jarige Nederlandse ondernemer

OOSTERHOUT, 20070619 -- In juni van dit jaar is de nieuwe handelssite www.Age2Age.nl van start gegaan. Deze site is de eerste site ter wereld, waarbij het computerscherm reageert op een links- of rechthandige gebruiker. Hoewel er vele publicaties op het Internet zijn over de motorische verschillen tussen links- en rechtshandigen is tot nu toe nog geen site gebouwd die hierop softwarematig reageert.

De bedenker van deze site, de 19-jarige Nederlander Tim Vermeulen uit het Brabantse Oosterhout, wilde een nieuwe en doelgroepgerichte site maken voor mensen die snel en zonder tussenkomst van anderen hun spullen kunnen verhandelen.
Tijdens de bouw van de site kwam het idee naar voor om de mogelijkheid te bekijken of het niet mogelijk was om het beeldscherm te laten reageren op een links-of rechtshandige bedienaar. Na onderzoek op het Internet en in de technische literatuur bleek dat dit nergens ter wereld al was geprobeerd. In overleg met de bouwer van de website, het bredase E-sites, is na het nodige technische pionierwerk een handelssite ontwikkeld waarbij de bedienaar de keuze heeft het scherm in te delen naar zijn of haar leidende hand.

De autoriteit op het gebied van linkshandigheid in Nederland, de journalist Rik Smits, reageert enthousiast op de vinding: "Charmant dat er nu eens een site is die iets doet met het feit dat n op de tien mensen linkshandig is. Dat kwam ik nog niet eerder tegen."

Naast de module voor de linkshandigheid biedt de site nog andere nieuwigheden. Zo legt de site veel nadruk op het gebruik van mobiele technologie. Er kan bijvoorbeeld door een potentile koper een zogenaamd "bod naar mobiel" worden gedaan, zodat de verkopende partij snel en overal kan worden bereikt.
Ook kan de gebruiker kiezen welke stijl hem of haar het meest past. Op moment van lancering zijn dit er 2, maar er zijn er nog meer gepland.
Bovendien is de zoekmethodiek op de website zo verfijnd met de allernieuwste technieken, dat heel specifieke zoekopdrachten kunnen worden uitgevoerd.

Al met al een verfrissende kijk op het gebruik van een handelssite, bedacht en uitgevoerd door een enthousiaste Nederlandse ondernemer van 19 jaar.


Deel: ' Www.age2age.nl reageert op links- of rechtshandige bediening '
Lees ook