Presikhaaf Bedrijven wint Ginjaar-Maas Prijs 2009


ROTTERDAM, 20090917 -- Fons van Wieringen heeft, als juryvoorzitter van de Ginjaar-Maas Prijs 2009, Presikhaaf Bedrijven uitgeroepen tot winnaar. De Ginjaar-Maas Prijs 2009 wordt aan Presikhaaf Bedrijven toegekend voor het project "Ontwikkeling door Samenwerken". De prijsuitreiking vond gisteravond plaats tijdens het Nationale Festival van het Leren. De Ginjaar-Maas Prijs is vier jaar geleden ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Prijs is bestemd voor een project dat werkenden of werkzoekenden stimuleert tot verder leren om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Juryrapport
In het rapport noemt de jury `de voordracht en de sterke gerichtheid op de arbeidsmarkt van dit project indrukwekkend'. De keuze om taalontwikkeling een expliciet onderdeel van de scholing te maken, noemt de jury `essentieel'. De nadruk die Presikhaaf Bedrijven legt op landelijk erkende diploma's in verschillende branches, waarbij de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers hoog in het vaandel staat, was voor de jury doorslaggevend.

Aanpak
Ook prees de jury de betrokkenheid van Presikhaaf Bedrijven zelf. Een groot aantal eigen opleiders werkt in samenwerking met het ROC Rijn IJssel aan de ontwikkeling van medewerkers. Al met al spreekt de jury van `een weldoordachte aanpak voor het verhogen van de arbeidsparticipatie voor een uitdagende doelgroep'. Er is volgens de jury sprake van `een cultuuromslag en niet van een gesoleerd project'.

Samenwerking
De samenwerking tussen Presikhaaf Bedrijven en het ROC Rijn IJssel is uniek. Door middel van trainingen wordt de inzetbaarheid van medewerkers uit de sociale werkvoorziening vergroot, waarmee hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen. Medewerkers kunnen naast hun werk praktische opleidingen volgen met als doel de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten. Met een erkend diploma of certificaat op zak is dit een prima opstap naar een baan buiten Presikhaaf Bedrijven.

Resultaten
Bij Presikhaaf Bedrijven zijn al meer dan 200 diploma's voor Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent (AKA) uitgereikt. Meer dan 700 medewerkers volgen een opleidingstraject voor een AKA-diploma. Dat is meer dan vijfentwintig procent van de medewerkers. Deze AKA-trajecten maken onderdeel uit van een BeroepsBegeleidende Leergang (BBL), waarbij ontwikkeling van de medewerkers in combinatie met werken voorop staat.

Genomineerden
Presikhaaf Bedrijven was door de projectdirectie Leren & Werken, onderdeel van het ministerie van SZW, samen met ROC Zeeland, Movisie, Calibris en het Centrum voor Facilitaire Dienstverlening, genomineerd voor de Ginjaar-Maas Prijs. Presikhaaf Bedrijven ontvangt 20.000 euro voor de Prijs die zal worden besteed aan (nieuwe) projecten waarbij de ontwikkeling van medewerkers centraal staat. De overige vier genomineerden ontvangen ieder een cheque ter waarde van 5.000 euro.

Ginjaar-Maas
De Prijs is vernoemd naar Nel Ginjaar-Maas, oud-staatssecretaris van Onderwijs (1982-1989). In die functie maakte zij zich - net als de projectdirectie Leren & Werken - sterk om jongeren te stimuleren te blijven leren. Daarnaast heeft zij zich ingezet om de relatie onderwijs-arbeidsmarkt te verbeteren.


Presikhaaf Bedrijven biedt in de regio Midden Gelderland mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hulp bij het verkrijgen van een zo regulier mogelijke baan. Presikhaaf Bedrijven voert voor 11 gemeenten in Midden Gelderland de Wet sociale werkvoorziening uit. Binnen het bedrijf staan de ontwikkeling van medewerkers en het bevorderen van hun mogelijkheden centraal.

Presikhaaf Bedrijven


Deel: ' Presikhaaf Bedrijven wint Ginjaar-Maas Prijs 2009 '
Lees ook