Mensgericht leidinggeven in de zorg


Leergang op basis van Nationaal Onderzoek Zorgcultuur

OLST, 20080117 -- Uit het Nationaal Onderzoek Zorgcultuur blijkt tot nu toe een sterke behoefte aan meer betrokkenheid, onderling vertrouwen en leidinggevenden die medewerkers ondersteunen. Op dit moment ervaren de meeste respondenten hun leidinggevenden echter als prestatiegericht en competitief. De gemeten behoefte is dringend: daarom start de Leergang Mensgericht Leidinggeven in de zorg vanaf 20 maart 2008.

Ondanks werkdruk of bezuinigingen inspirerend samenwerken? Het kan wl bij mensgericht leidinggeven. Het kost alleen wat tijd en aandacht, maar die verdient zich driedubbel terug. Patinten, clinten en bewoners merken het aan bejegening en kwaliteit van zorg.

De leergang begint met een gedegen meting van denkstijlen: Metaprofiel Analyse.
In zes trainingsdagen leren leidinggevenden vervolgens hoe zij hun eigen denkstijlen en gedrag kunnen inzetten om anderen te motiveren en werkdoelen te bereiken.
Daarom leren leidinggevenden onder meer om veiligheid en vertrouwen te stimuleren in de samenwerking, waarden, criteria & overtuigingen te benutten, effectief te communiceren, interventies te doen bij ongewenst gedrag en medewerkers/zorgprofessionals met aandacht te begeleiden.
Individuele coaching biedt verdere borging van hun nieuwe werkwijze, waar iedereen prettiger van gaat werken.
Dit benvloedt uiteindelijk ziektverzuimcijfers, personeelsverloop, productie, kwaliteit en veiligheid, maar ook de ervaring van patint, clint of bewoner.

De leergang is bedoeld voor leidinggevenden op HBO-niveau; er zijn slechts 12 plaatsen per groep in verband met het intensieve karakter. De eerste groep start 20 maart, de tweede groep start 4 september 2008.

Informatie en inschrijven:
www.kikkergroep.nl/ons_aanbod/training/mensgericht_leidinggeven.htm


Deel: ' Leergang 'Mensgericht leidinggeven in de zorg' '
Lees ook