Testdag PI: Muziek voor kleuters bij het UCK


UTRECHT, 20150619 -- Zaterdag 27 juni vindt bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) de testdag plaatst voor PI: Muziek voor kleuters. Dit is een muziekprogramma voor kleuters van vijf en zes jaar met een duidelijke aanleg voor muziek, ontwikkeld door het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het UCK is naast het Conservatorium Den Haag de enige aanbieder van dit project in Nederland.

Wat is PI?
Kleuters zijn bijzonder gevoelig voor muziek. Op jonge leeftijd kennis maken met muziek kan mede zorgen voor een gezonde, brede ontwikkeling van het kind. Gedurende twee jaar leren kleuters op hun gehoor een muziekinstrument te bespelen. Er wordt gewerkt aan een brede muzikale ontwikkeling: zingen, bewegen op muziek, componeren en improviseren. PI wordt aangeboden in de volgende instrumenten: blokfluit, cello, piano, slagwerk en viool.

Leeftijd en testdag
Kinderen die zijn geboren tussen 1 oktober 2009 en 1 oktober 2010 komen in het schooljaar 2015-2016 in aanmerking om deel te nemen aan PI: Muziek voor kleuters. Tijdens de testdag nemen de kinderen deel aan muziekspelletjes en worden ze zorgvuldig geobserveerd door de docenten. Na zorgvuldig overleg maken de docenten de definitieve keuze welke kinderen mee mogen doen aan het basisprogramma.

De belangrijkste criteria voor deze keuze zijn: heel graag muziek willen maken, in de maat kunnen lopen, ritmes na kunnen klappen, liedjes kunnen zingen en een geschikte lichaamsbouw voor en affiniteit met het instrument hebben.


Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Domplein 4

Inschrijven testdag (verplicht): www.uck.nl (http://bit.ly/1J7TcJo). Tot uiterlijk donderdag 25 juni.
Informatie: cursusbureau@uck.nl of (030) 233 99 10.


Deel: ' Muziek voor kleuters bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten '
Lees ook