Amsterdamgold.com doorbreekt 50 miljoen omzetgrens


Middelkoop uit dagelijkse leiding, Joris Hoogenbosch nieuwe CEO

AMSTERDAM, 20100923 -- Amsterdamgold.com werd eind 2008 door voormalig RTLZ beurscommentator Willem Middelkoop als edelmetaalwebshop opgericht. Hij heropende hiermee het goudloket dat door Nederlandse banken de afgelopen jaren was gesloten. Middelkoop wilde bereiken dat spaarders en beleggers weer op een eenvoudige manier edelmetaal kunnen kopen. In landen als Zwitserland kunnen klanten hiervoor nog steeds gewoon bij de bank terecht.

Vanaf de eerste dag was de webshop een doorslaand succes en inmiddels is Amsterdamgold.com marktleider, met een totale omzet die de 50 miljoen euro ruim is gepasseerd. In mei werd er voor 17 miljoen aan goud en zilverbaren aan particuliere spaarders en beleggers verkocht, die bezorgd waren over de eurocrisis.

Verkoop HBU aan Deutsche Bank hielp omzet stijgen

Tot 2009 was HBU, als onderdeel van ABN Amro, in ons land als enige bank nog actief in de verkoop van edelmetaal aan particulieren. Met de verkoop van deze zakenbank aan de Deutsche Bank is de samenwerking met ABN Amro filialen verleden tijd. amsterdamgold kon sterk van deze ontwikkeling profiteren.

Quote Middelkoop

"Ook in landen als Duitsland en Zwitserland is de vlucht naar edelmetaal dit jaar opnieuw groot. In Duitsland wordt nu per jaar voor meer dan n miljard euro goud aan particulieren verkocht. Amsterdamgold.com verwacht in 2011 door te groeien naar een omzet van 100 miljoen per jaar. Door de vlucht naar goud is de beleggersmarkt nu voor het eerst groter dan de sieradenmarkt".

Middelkoop uit dagelijkse leiding, Joris Hoogenbosch nieuwe CEO

Willem heeft deze zomer de dagelijkse leiding overgedragen aan Joris Hoogenbosch. Joris begon zijn carrire als accountant bij PricewaterhouseCoopers, waarna hij als ondernemer Studelta en Alfa Delta opstartte en na enkele jaren succesvol verkocht. Daarna was hij werkzaam als interim manager bij ondermeer Crawford en Bugaboo.

Gold&Discovery Fund

Door deze overgang kan Willem zich volledig richten op het ook door hem in 2008 gelanceerde Gold&Discovery Fund (ww.gdfund.nl). Dit in grondstofontdekkingen gespecialiseerde beleggingfonds is in omvang vertienvoudigd en heeft nu bijna 50 miljoen euro onder beheer. In 2009 werd een nettorendement behaald van 72%, terwijl dit jaar het year-to-date rendement op 36% staat.

Webshop vernieuwd, nu ook munten

Per 1 september is de volledig vernieuwde webwinkel van amsterdamgold.com gelanceerd en de productportfolio sterk uitgebreid. Amsterdamgold.com levert nu ook gouden en zilveren beleggingsmunten, zoals de bekende Krugerrand en Maple Leaf. Deze uitbreiding van het assortiment geeft klanten de mogelijkheid te investeren in kleinere coupures goud en zilver. Alle baren worden geproduceerd door Schne Edelmetaal BV, een LBMA erkende smelterij in het bezit van de belangrijke "Good Delivery" status, waarmee de echtheid en het zuiverheid van deze baren gegarandeerd is.


Deel: ' Amsterdamgold.com doorbreekt 50 miljoen omzetgrens '




Lees ook