Comfort Audio start dochteronderneming in Nederland


HOORN, 20120827 -- Comfort Audio, toonaangevende fabrikant van digitale communicatiesystemen, heeft per 1 juni 2012 haar internationale expansie voortgezet met de opening van een dochteronderneming in Nederland. Comfort Audio was al vele jaren actief op de Nederlandse markt in samenwerking met een distributeur. Om de markt op de lange termijn nog beter te bedienen heeft Comfort Audio nu gekozen voor het opzetten van een eigen vestiging.

Comfort Audio richt zich in principe op de segmenten school en beroepsleven, waar het voor mensen met gehoorverlies een bijzondere uitdaging is alles goed te verstaan; maar ook de particuliere markt krijgt alle aandacht.

Comfort Audio's succes is gebaseerd op een gepatenteerde serie van digitale communicatieproducten die het effect van gehoorapparaten en hoorimplantaten vervolmaken en optimaliseren. Het systeem bestaat uit verschillende typen microfoons en ontvangers, geschikt voor gebruik in verschillende situaties. Met behulp van digitale verwerking en overdrachtstechnologie, en door het geluid via een ontvanger rechtstreeks in het gehoorapparaat of implantaat te sturen, worden de gebruikelijke problemen opgelost van storende achtergrondgeluiden en van personen met gehoorverlies ver van de geluidsbron. 

"De Nederlandse markt is bijzonder interessant, met een gevestigde structuur van audiologische centra en detailhandelaren. Bovendien zijn er vergoedingsmogelijkheden voor personen met gehoorverlies. Anderzijds is er nog steeds een heleboel onwetendheid over de mogelijkheden van verdere hulp in situaties waarin gehoorapparaten tekortschieten. De noodzaak van voorlichting en opleiding is groot. Door de oprichting van een vestiging in Nederland, komen wij een stap dichter bij de uitdagingen van deze markt", zegt Matten Dörring, CEO van Comfort Audio. 

Comfort Audio is gevestigd in Zweden en heeft ook dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Denemarken, Noorwegen en Duitsland. Haar producten worden verkocht in meer dan 20 landen over de hele wereld.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Angelique de Wit, Managing Director
Comfort Audio BV
Tel: 0229-870 110
Angelique.dewit@comfortaudio.com


Deel: ' Comfort Audio start dochteronderneming in Nederland '
Lees ook