ICT-bedrijf Truston kiest Dedigate als managed hosting partner


Dedigate beheert infrastructuur voor bibliotheeksysteem

NIEUWEGEIN, 20070417 -- Truston, specialist op het gebied van bibliotheeksystemen, heeft Dedigate geselecteerd als strategische hosting partner. Dedigate, de managed hosting divisie van het Amerikaanse Terremark, gaat de komende jaren de ASP-omgeving van Truston beheren. Truston koos voor Dedigate vanwege de kwaliteit van de oplossing en de schaalbaarheid van het aangeboden platform.

BiblioByte ondersteunt de gehele front- en backoffice van bibliotheken. Bovendien worden vanuit de regionale BiblioByte-server centrale diensten verleend waaronder systeembeheer en personeelsadministratie. Aangesloten en zelfstandige bibliotheken kunnen eenvoudig samenwerken en hun collecties koppelen.

"Om alle zorg rondom de applicatie over te nemen van onze gebruikers, hebben wij besloten het pakket in een ASP-model naar de markt te brengen ", aldus Ren de Vos van Truston. "Onze applicatie en Oracle-kennis sluiten perfect aan op de infrastructuurkennis van Dedigate. De bundeling van deze kennis is een verademing voor de markt."

Binnenkort worden de eerste klanten, waaronder Bibliotheek Gemeente Barneveld, aangesloten op het platform.

Volgens Joost Metten, CEO van Dedigate, bleek Dedigate's ervaring met het beheren van bedrijfskritische infrastructuren doorslaggevend bij de partnerselectie. "Dedigate biedt de snelle en efficinte service die Truston nodig heeft. Het is onbespreekbaar dat de applicatie niet beschikbaar is. Juist in een bibliotheek verwacht je snel en efficint de juiste informatie te vinden. Of dat nu een gedigitaliseerd boek is of een internetartikel. Dedigate voorziet Truston van een robuust, beheersbaar en veilig serverpark om de beschikbaarheid van de BiblioByte-applicatie voor verschillende klanten veilig te stellen.

Joost Metten: "Uiteraard zijn wij erg blij met de keuze van Truston. Om aan de geformuleerde eisen en wensen van Truston en haar klanten te voldoen, hebben wij een maatwerkinfrastructuur ontworpen die tegelijkertijd de benodigde redundantie biedt voor de meest kritieke systemen. Bovendien is de omgeving zwaar beveiligd, zodat ongewenste toegang tot deze gevoelige informatie wordt voorkomen. De kracht zit in de schaalbare omgeving die we hebben opgezet; nieuwe klanten kunnen eenvoudig worden aangesloten op hun eigen servers."


Over Truston
Truston is sinds haar oprichting in 1994 een gerespecteerde speler in de ICT-markt. Als Oracle Certified Partner is Truston een erkend specialist op het gebied van Oracle technologie. Truston focust zich op drie deelgebieden: bibliotheken, customer data integration en zorgverzekeraars. Truston heeft ruime ervaring op het gebied van ontwikkeling, implementatie en onderhoud van standaardapplicaties..
Voor meer informatie: www.Truston.nl

Over Dedigate
Dedigate, The Uptime Company, neemt de volledige verantwoordelijkheid voor bedrijfskritische infrastructuren over en zorgt voor een maximale beschikbaarheid. De technologie van het bedrijf bestaat uit een gentegreerd pakket van oplossingen die de arbeidsintensieve taken bij het managen van een datacenter automatiseren. Vanuit zeven datacenters in Europa en een datacenter in Miami bedient het bedrijf klanten als Ilse Media, Pioneer, Samsonite, NVM, IDG en de European Investment Bank. Dedigate is de managed hosting divisie van Terremark Worldwide, Inc.
Voor meer informatie: www.dedigate.com

Over Terremark Worldwide, Inc.
Terremark Worldwide, Inc. (AMEX:TWW) exploiteert Internet Exchanges vanuit waar
co-locatie, interconnectie en managed services worden aangeboden. Terremark bedient klanten in zowel de publieke als de private sector. De Internet Exchanges van het bedrijf, ook wel IX's of IEX's genoemd, zijn strategisch gelegen in Miami (FL), Santa Clara (CA), Madrid (Spanje) en So Paulo (Brazili). Terremark's vlaggenschip, de "NAP of the Americas" is ontworpen en gebouwd om plaats te bieden aan optimaal beveiligde en bedrijfskritische infrastructuren die bestand moeten zijn tegen rampen. De aanwezigheid in Miami, de sleutel naar Noord Amerikaanse, Latijns Amerikaanse en Europese telecommunicatienetwerken, heeft Terremark toegang gegeven tot klanten binnen de Amerikaanse overheid, waaronder het Ministerie van Defensie en het Ministerie van Staat.
Voor meer informatie: www.terremark.com


Deel: ' ICT-bedrijf Truston kiest Dedigate als managed hosting partner '
Lees ook