Rucon op Energie 2009 met nieuwe concepten


Intelligent ventileren zorgt voor energiebesparing

HARDERWIJK, 20090910 -- De belangstelling voor het besparen op energiekosten is groter dan ooit. De plannen en maatregelen van de regering voor het beperken van de klimaatverandering en de strengere regelgeving dragen bij aan de steeds grotere interesse in energiebesparende oplossingen. Rucon Ventilatoren B.V. toont op de beurs Energie 2009 dat energie besparen en goed ventileren steeds beter samen gaan. Tijdens de beurs Energie 2009 introduceert Rucon namelijk meerdere nieuwe ventilatiesystemen voor woningbouw, utiliteit en scholen. Met deze intelligente ventilatiesystemen kunnen vele vraagstukken omtrent energiebesparing in combinatie met ventilatie opgelost worden.

OxyGreen in woningbouw
Zowel in de nieuwbouw- als in de renovatiemarkt is er veel belangstelling voor dit CO2-vraaggestuurde-ventilatiesysteem. Door de ventilatie op basis van CO2, het unieke Aerofil fijnstof-filter in de toevoerroosters en het comfortabele bedieningsgemak met automatische timerfunctie, is OxyGreen een zeer gezond- en gebruiksvriendelijk ventilatiesysteem.
OxyGreen is een combinatie van Rucon OxyGreen vraaggestuurde afzuiging en Aralco OxyGreen zelfregelende toevoerroosters. Deze componenten realiseren samen een EPC-verlaging tot maar liefst 0,22.

Chinook in utiliteit
De Chinook WTW-unit in combinatie met CO2-sturing is een meervoudig energiebesparende ventilatieoplossing voor de utiliteit. Door de CO2-sturing wordt alleen daar geventileerd waar dat ook nodig is. Daarnaast zorgt de hoogrendement warmtewisselaar voor de warmteoverdracht van luchtafvoer naar luchttoevoer, zodat zo weinig mogelijk warmte-energie verloren gaat. De automatische zomernachtventilatie zorgt daarnaast ook nog voor een energiebesparing op het gebied van koeling.

Het Frisse scholen ventilatieconcept
Een complete maar toch eenvoudig toe te passen oplossing om de luchtkwaliteit in bestaande- en nieuwe scholen aan te pakken. De luchttoevoer of luchtafzuiging kan per lokaal geregeld worden op basis van CO2. Voor het tochtvrij in het lokaal toevoeren van frisse lucht zijn er diverse efficinte mogelijkheden die voor een comfortabel binnenklimaat zorgen. Kortom, een in elk klaslokaal simpel toe te passen ventilatiesysteem dat ook inspeelt op de individuele wensen van de leerkrachten.


Deel: ' Rucon op Energie 2009 met nieuwe concepten '
Lees ook