Kinderopvang.tevreden.nl verwerkt 100.000ste beoordeling


Kwaliteit kinderopvang transparant gemaakt.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20111123 -- In dezelfde week dat door minister Henk Kamp (Sociale Zaken) bekend is gemaakt dat kinderopvangcentra verplicht worden meer open te zijn over hun prijzen en de kwaliteit, is op kinderopvang.tevreden.nl de 100.000ste beoordeling verwerkt. Al sinds 2005 wordt via dit onderzoeksplatform de kwaliteit van kinderopvangcentra in Nederland in kaart gebracht. Met meer dan 1.200 deelnemende kinderopvanglocaties is kinderopvang.tevreden.nl de leidende index voor klanttevredenheid in de kinderopvangbranche.

Kwaliteit en transparantie van de kinderopvang is een veelbesproken onderwerp binnen de politiek, kinderopvangcentra en onder ouders. Zo is in de tweede kamer besloten dat ouders meer invloed moeten krijgen op de kwaliteit van de kinderopvang waar ze hun kinderen naar toe brengen. Dit begint met inzicht creëren in ervaringen en verwachtingen van ouders en vervolgens openheid bieden in deze resultaten.

Kinderopvang.tevreden.nl biedt kinderopvangcentra en ouders een platform om aan de ene kant ervaringen in kaart te brengen en aan de andere kant transparantie te bieden in de kwaliteit van de opvang. Al ruim 6 jaar wordt de kwaliteit doorlopend en per opvangsoort gemeten. In 2011 scoort BSO gemiddeld een 7.6, Dagopvang een 8.0 en Gastouderopvang zelfs een 8.5.

De 100.000ste reactie is ontvangen door Stichting Kwest uit Naaldwijk. Sinds 2009 maken zij gebruik van kinderopvang.tevreden.nl om de kwaliteit van hun dienstverlening in kaart te brengen en op basis van deze ervaringen hun dienstverlening te verbeteren. Mirjam van Lint, beleidsmedewerkster: “Als kinderopvangorganisatie vinden wij het erg belangrijk om te onderzoeken hoe ouders en medewerkers de opvang ervaren. In kinderopvang.tevreden.nl hebben wij een betrouwbare partner gevonden om deze onderzoeken goed en gemakkelijk uit te voeren. Mede hierdoor kunnen wij gerichter werken aan het verhogen van de kwaliteit van onze kinderopvang.”

Over Tevreden.nl
Tevreden.nl is het grootste volledig in klanttevredenheid gespecialiseerde adviesbureau van Nederland. Al ruim 10 jaar voert Tevreden.nl tevredenheidsonderzoeken uit in diverse branches. Inmiddels is kinderopvang.tevreden.nl uitgegroeid tot een platform met meer dan 100.000 reacties van ouders en meer dan 1.200 kinderopvanglocaties die actief werken met kinderopvang.tevreden.nl.


Deel: ' Kinderopvang.tevreden.nl verwerkt 100.000ste beoordeling '
Lees ook