HR4School, modern HRM voor het onderwijs


OSG en Magma IT Solutions sluiten overeenkomst

ARNHEM, 20100209 -- De Onderwijs Service Groep (OSG) en Magma IT Solutions hebben een overeenkomst gesloten. De overeenkomst omvat het leveren en onderhouden van een gentegreerd HR- en salarissysteem ontwikkeld door Magma. OSG zal het HR- en salarissysteem onder haar eigen naam HR4School aanbieden aan onderwijsinstellingen. HR4School is toegerust op de veranderende eisen die onderwijsinstellingen momenteel stellen aan Human Resource Management. Het HR- en salarissysteem is specifiek voor het onderwijs ontwikkeld en biedt met het door OSG ontwikkelde webportaal een gentegreerde oplossing voor onderwijsorganisaties.

Ontwikkelingen in het onderwijs maken het steeds uitdagender om het personeelsbeleid goed af te stemmen op de onderwijsdoelstellingen. De grotere verantwoordelijkheid, lumpsum financiering, schaalvergroting, de Wet BIO, de integratie met voor- en naschoolse opvang, Actieplan Leerkracht, de opkomende vergrijzing en het dreigende tekort aan docenten: het zijn ontwikkelingen die zowel flexibiliteit als stabiliteit vragen van de personeelsafdeling en de ondersteunende HR- en salarissystemen. Met de introductie van HR4School biedt OSG een antwoord op deze vraagstukken.

Met HR4School voegt OSG een nieuwe smaak toe aan haar dienstverlening. Ren Abels, directeur van OSG: "De toenemende diversiteit aan vragen van onze klanten leert ons dat we meerdere oplossingen moeten bieden binnen onze dienstverlening. Met HR4School beschikken we over een modern en gentegreerd HR- en salarisplatform dat bovendien mogelijkheden biedt om de dienstverlening naar klanten flexibeler in te richten. Met Magma IT Solutions hebben we een solide partner met jarenlange onderwijsexpertise in het ontwikkelen van HR- en salarissystemen en het onderhouden en servicen daarvan."

Marc Suters, Directeur Magma IT Solutions: "We hebben stevige ambities in de onderwijssector. De markt vraagt momenteel om een gentegreerde HRM oplossing die beproefd is binnen het onderwijs maar tegelijkertijd toekomstvast is. Het door Magma ontwikkelde HR- en Payrollplatform is gebaseerd op de technologie van wereldmarktleider SAP en speelt in op deze behoefte."

Over OSG
Als marktleider op de onderwijsmarkt ondersteunt, adviseert en begeleidt de Onderwijs Service Groep (OSG) besturen en management om alle bedrijfsprocessen en hun -strategie te optimaliseren. Dit doet zij vanuit drie divisies, te weten Administratie & Bedrijfsvoering, HR & Detachering en Advies & Consultancy. De ruim 600 personeelsleden van OSG leveren vanuit vestigingen verspreid over Nederland een scala aan diensten, van personele & financile zaken, huisvesting & inventarisbeheer, detachering & interim-management, vervanging & mobiliteit, tot personeelsbeheer & verzuimbeheer en financieel management.

Over Magma IT Solutions
Magma IT Solutions is een snelgroeiende IT dienstverlener die al ruim 10 jaar succesvol is in de Nederlandse markt. Bij de vier vestigingen in Geleen, Den Bosch, Capelle a/d IJssel en Apeldoorn werken 140 mensen. Magma is gespecialiseerd in het snel en vakkundig implementeren en ondersteunen van de bedrijfsprocessen met de software van wereldmarktleider SAP. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere eigen templates ontwikkeld die de implementatie van SAP voor veel bedrijven en instellingen bereikbaar maakt. Magma IT Solutions is actief in de zorgsector, het onderwijs en het bedrijfsleven


Deel: ' HR4School, modern HRM voor het onderwijs '
Lees ook