XTLuis: Nu geregistreerd geneesmiddel, Hoofdluis Protocol aangepast


NOORDWIJK ZH, 20100121 -- Het College ter Bevordering van de Geneeskunde heeft XTLuis geregistreerd als geneesmiddel tegen hoofdluis (RVG: 101389). Hiermee heeft XTLuis officieel bewezen dat voor effectieve hoofdluisbestrijding gn pesticiden nodig zijn. XTLuis, met haar gepatenteerde formule (4% dimeticon, 96% cyclometicon), heeft meermalen klinisch bewezen zeer effectief te zijn bij de bestrijding van hoofdluis. De registratie van XTLuis is reden geweest voor het LCI (Landelijke Cordinatie Infectieziektebestrijding), onderdeel van het RIVM (Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieuhygine), om direct het Hoofdluis Protocol aan te passen. Sinds december 2009 wordt XTLuis als geneesmiddel van eerste keus geadviseerd bij de bestrijding van hoofdluis.

Dit betekent een doorbraak in de behandeling van hoofdluis. Tot op heden waren er alleen pesticide bevattende middelen als geneesmiddel tegen hoofdluis op de markt.
Het is nu echter tijd voor een nieuwe generatie, die niet de nadelen kent van pesticide bevattende middelen: XTLuis is geurloos, werkt door verstikking van de luis waardoor geen resistentie kan optreden, is veilig en heeft zijn werkzaamheid in tal van klinische studies bewezen.
Dit is een belangrijke vernieuwing in de gezondheidszorg met betrekking tot de behandeling van hoofdluis. De generatie van pesticide bevattende hoofdluismiddelen zal daarom tot het verleden gaan behoren. Het geneesmiddel XTLuis werkt beter dan pesticiden bevattende middelen. Het kent namelijk geen resistentie, is volkomen geurloos en absoluut veilig omdat het geen pesticide bevat.

XTLuis bestaat slechts uit 2 bestanddelen: 4% dimeticon, opgelost in cyclometicon. Bij het inmasseren van XTLuis in het haar, zorgt de cyclometicon ervoor dat de dimeticon zich goed over het haar verspreidt. De cyclometicon verdampt; de dimeticon (een siliconen substantie) blijft op het haar achter en kapselt de luis helemaal in, waardoor deze zijn afvalstoffen niet kwijt kan, en vervolgens sterft. Door deze fysische werking kan er ook geen resistentie optreden. Dit in tegenstelling tot de pesticide bevattende middelen die chemisch werken. Die proberen namelijk het zenuwstelsel van de luis te verlammen.
In andere EU-landen is XTLuis al eerder als geneesmiddel ingeschreven. Sinds de introductie in 2006 zijn in Europa al meer dan 15 miljoen verpakkingen verkocht.

Over XTLuis: XTLuis is een geregistreerd handelsmerk en geneesmiddel van Novum Pharma b.v. XTLuis is verkrijgbaar in twee verpakkingen: Lotion 100ml (geregistreerd geneesmiddel RVG: 101389), Verkoopprijs 12,95 en Spray 100ml (medisch hulpmiddel) Verkoopprijs 14,95. XTLuis is verkrijgbaar bij Drogist en Apotheek. Novum Pharma b.v. is een Farmaceutische onderneming met vestigingen in Noordwijk ZH en Sint-Martens-Latem, Belgie en richt zich op de verkoop en distributie van medicijnen en medische hulpmiddelen. In Nederland behoort Novum Pharma tot de top 15 Farmaceutische bedrijven. Tot de merken van Novum Pharma behoren ondermeer Natterman, XTLuis, Maalox, Star Balm, Ultrasun, Gastrolyte, Rilies, Oestraforte Biogaze en Somex.

Meer informatie is te vinden op www.novumpharma.nl. Meer informatie over XTLuis op www.xtluis.nl


Deel: ' XTLuis Nu geregistreerd geneesmiddel, Hoofdluis Protocol aangepast '
Lees ook