CORPORATE DESKTOP biedt ondernemers betaalbare ICT met huisstijl


CORPORATE DESKTOP biedt (zorg)ondernemers betaalbare ICT zonder zorgen én voorzien van een persoonlijke huisstijl

NIEUWEGEIN, 20110802 -- Corporate Desktop biedt vanaf nu in een maandelijkse abonnementsvorm het antwoord op de vraag naar ICT-ontzorging van vooral de kleinere en mobiele (zorg)ondernemers. Daarmee biedt Corporate Desktop hét antwoord op de eenheidsworst, ondoorzichtige prijzen, gebrek aan controle en slecht passende of gefragmenteerde diensten die andere aanbieders in deze markt leveren. Corporate Desktop levert een maandelijks opzegbare Windows-omgeving. Via Internet krijgt elke klant een veilige en volledig beheerde werkplek die overal ter wereld met een standaard PC, notebook, iPad of Android-toestel te gebruiken is. Daarmee is deze dienstverlening optimaal geschikt voor het Nieuwe Werken.

De persoonlijke werkomgeving heet ‘Desktop’ en bevat altijd de modernste Windows variant met een volledig Office pakket en alle andere benodigdheden voor moderne kantoorautomatisering. Aanvullend kan de klant kiezen uit onder andere een aantal standaard (zorg) applicaties, installatie van nog nader te kiezen applicaties, extra ruimte voor beveiligde opslag van documenten en een e-mail box met minimaal 1 gigabyte opslag. Synchronisatie met smartphones voor e-mail en agenda is daarbij inbegrepen.
Alle gegevens worden bovendien opgeslagen in Nederlandse datacenters die voldoen aan alle wettelijke eisen en beveiligingsnormen.

De dienstverlening van Corporate Desktop is gebouwd op de visie van vier experts die hun eigen expertise bundelen tot een unieke combinatie die het 'hosten' van een beheerde desktop naar een hoger plan tilt.
In deze visie zijn veiligheid, toegankelijkheid, een transparante kostenstructuur, communicatie in duidelijk en begrijpelijk Nederlands, de onafhankelijkheid van een helpdesk en een zeer persoonlijke omgeving voor elke klant centraal gezet.
Deze persoonlijke omgeving biedt ook kleine en/of startende ondernemingen de kans ook hun ICT tot deel van hun 'corporate identity' te maken. ICT is immers waar steeds meer mensen dagelijks mee (moeten kunnen) werken.

Afhankelijk van de gekozen configuratie zal een klant tussen de 60 en de 80 euro per maand (exclusief BTW) per Desktop betalen. Op basis van een langere contractperiode (de standaard is 1 maand) en het aantal afgenomen Desktops daalt de prijs.
De benodigde tijd om een nieuwe klant te voorzien van een gepersonaliseerde Desktop is minder dan 10 minuten (!). Voor het aanmaken van nieuwe accounts voor de medewerkers van deze klant inclusief een e-mailbox is niet meer dan 2 minuten nodig. Toewijzen van applicaties en rechten op folders gebeurt daarna zonder dat een medewerker nog een keer moet uitloggen.

De specifieke voordelen van Corporate Desktop op een rij
• Per maand opzegbaar en altijd baas over eigen data en hardware
• Zeer snel te implementeren
• Elke Desktop is uniek door de eigen huisstijl, dus ook voor kleine en startende ondernemingen direct ‘Corporate Identity’ in hun ICT
• De controle over het toewijzen van accounts, applicaties en instellingen ligt bij de klant, zonder verplichte tussenkomst van een helpdesk of andere hindernissen. Maar desgewenst kan Corporate Desktop dat natuurlijk ook verzorgen.
• Geen zorgen meer over onderhoud en licenties binnen de ICT-omgeving
• Applicaties en data zijn veilig en overal bij de hand, dus de klant kan werken waar hij of zij maar wilt werken. Thuis, onderweg en natuurlijk op kantoor (het Nieuwe Werken).
• Het Nieuwe Werken is meetbaar gemaakt. De klant kan zien waar, wanneer en hoe zijn medewerkers functioneren.
• De klant kan werken met elk type computer of tablet zoals Windows, Apple, iPad of Android
• De bestaande hardware is daardoor nog goed inzetbaar, dus de afschrijving is minimaal
• Vertrouwde standaarden: software van Microsoft, Exact, Accountview en andere marktleiders, dus voor iedereen bekend en vertrouwd.
• Gebruik van zware multimedia en lokale randapparatuur is mogelijk met de Medium Client oplossing*.
• Kostenbesparend met een zeer helder inzicht in ICT-kosten en gebruik, want de klant betaalt alleen voor wat er daadwerkelijk is gebruikt (Pay As You Go-model)
• De diensten van Corporate Desktop passen goed in een streven naar certificeringen op het gebied van o.a. GBZ, NEN 7510, ISO 27001, ISO 9000, HKZ.

Voor wie is Corporate Desktop een uitkomst?
• Bedrijven die een nieuwe ICT omgeving wensen zonder beheer en investeringen
• Startende ondernemers
• Bedrijven die het Nieuwe Werken willen inzetten als bijdrage aan een beter milieu en gezondere verdeling tussen werk en privé
• Gezondheidszorg-instellingen die persoonlijke ICT wensen met specifieke kennis van zaken in de gezondheidszorg
• Applicatieleveranciers die hun klanten optimaal willen bedienen met een volledige desktopomgeving voor hun applicatie.
• Ontwikkelaars die hun product willen testen en demonstreren en hun omgeving steeds snel weer naar een oorspronkelijke staat willen terugbrengen.
• Trainers die een omgeving per cursus nodig hebben en die ook steeds weer naar de oorspronkelijke staat willen terugbrengen.
• Bedrijven met (kortlopende) projecten die tijdelijk een makkelijk schaalbare en mobiele ICT- omgeving nodig hebben.
• Samenwerkingen tussen bedrijven en instellingen die een gedeeld en neutraal platform zoeken.

* Voor meer informatie, zie de website: www.corporatedesktop.nl

Achtergrondinformatie over het ontstaan en de aanpak van Corporate Desktop BV

Corporate Desktop is een samensmelting van vier experts. Gezamenlijk combineren ze unieke kennis van desktop hosting, proces- en servicemanagement, softwareontwikkeling, HRM, business intelligence en ICT oplossingen in de zakelijke dienstverlening en de medische sector. Daarnaast treedt Cam IT Solutions uit Nieuwegein op als ‘incubator’ en samenwerkingspartner. Cam IT Solutions is al jaren een toonaangevende kennisorganisatie, gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en beheren van facilitaire datacentra (private clouds). De kennis en kunde van Cam IT Solutions is over een periode van 24 jaar opgebouwd en wordt continu ingebracht in hun visie over “ICT als facilitaire dienst”. Tot de klanten van CAM behoren onder andere de OPTA, GGZ Noord-Holland-Noord en Nyenrode Business Universiteit.

Corporate Desktop BV werkt verder direct samen met o.a. MSO om klanten overal in Nederland te voorzien van fysieke levering, beheer en reparatie van werkplekken en randapparatuur. Corporate Desktop BV heeft daarmee een volledig landelijke dekking.

Doelstelling van Corporate Desktop is om een antwoord te bieden op de meest voorkomende ergernissen die klanten ondervinden bij andere leveranciers van ‘hosted desktops’.

Het team achter Corporate Desktop wil naast het neerzetten van een nieuwe aanpak voor desktop hosting ook haar maatschappelijke steentje bijdragen. Dit door het Nieuwe Werken te faciliteren en zo files en CO2 uitstoot te verminderen en de mogelijkheden voor een werk/zorg verdeling tussen werkende ouders in Nederland te verbeteren.

Corporate Desktop levert als antwoord op recente negatieve geluiden (tot in de Tweede Kamer) over desktop hosting rond o.a. Infotechnology en iTricity, haar diensten op maandbasis. Met de mogelijkheid om alle data direct te downloaden als een klant daar behoefte aan heeft, is er ook geen sprake van ‘datagijzeling’ en langslepende contracten.
Contracten kunnen door Corporate Desktop ook niet ondergebracht worden bij financiers of andere derden. Dit is een strategische keuze waarmee het bedrijf onafhankelijkheid, focus en stabiliteit waarborgen.

Alle diensten worden geleverd op basis van een ‘pay as you go’ model waarbij de klant alleen betaalt voor daadwerkelijk verbruik. Deze kosten zijn per dag en gedetailleerd in te zien. Corporate Desktop koopt geen hardware of licenties voor de specifieke ‘eigen’ applicaties van klanten. Deze zaken worden door een klant aangeschaft en blijven altijd eigendom van de klant. Daardoor zit een klant nooit met lege handen of onbruikbare apparatuur en kan een klant ook daadwerkelijk kiezen voor een andere aanbieder / oplossing als de klant daar de noodzaak toe ziet. Licenties voor standaard faciliteiten in de Desktops zoals de Microsoft licenties worden natuurlijk wel door Corporate Desktop verzorgd.

Speciaal voor het Nieuwe Werken levert Corporate Desktop naast de technische oplossingen ook ondersteuning en advisering ten aanzien van de belangrijkste component: het personeel. Het Nieuwe Werken werkt alleen met goede aanpassingen op het gebied van Human Resource Management (HRM), zoals aanpassingen van arbeidsreglementen, contracten, functionerings- en beoordelingsgesprekken en de inrichting van thuiswerkplekken. Corporate Desktop heeft de kennis in huis om een klant hierbij te begeleiden.
Uniek zijn de rapportage-mogelijkheden waarbij het management precies kan zien hoe de medewerkers met hun omgeving werken. Waar, wanneer, hoe vaak, hoe lang, hoe intensief en met welke applicaties is eenvoudig in te zien.

www.corporatedesktop.nl

Deel: ' CORPORATE DESKTOP biedt ondernemers betaalbare ICT met huisstijl '
Lees ook