Uitgeverij Deviant wint prijs voor innovatieve website Studiemeter.nl


AMERSFOORT, 20120627 -- Uitgeverij Deviant heeft 22 juni jl. de Comenius EduMedia Zegel en de Comenius EduMedia Medaille gewonnen voor de innovatieve en geavanceerde website Studiemeter.nl. Uitgeverij Deviant won de medaille in de categorie Didactisch Multimediaproduct (DMP) tijdens de Comenius Award 2012 in Berlijn. Het Duitse genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt deze Europese onderscheiding jaarlijks uit aan de makers van de meest innovatieve educatieve producten.

Comenius EduMedia Award

De Comenius EduMedia is een internationale onderscheiding die het Duitse genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) jaarlijks toekent aan innovatieve educatieve producten uit heel Europa. Het GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en media didactiek.

Van de meer dan 200 inzendingen die door de vakjury zijn beoordeeld en geëvalueerd, zijn er 25 medailles uitgereikt in verschillende categorieën. Studiemeter.nl kwam als winnaar uit de bus in de categorie Didactisch Multimediaproduct.

In het juryrapport van het Duitse genootschap voor Pedagogiek en Informatie wordt Studiemeter.nl omschreven als “ […] een uitstekend test- en trainingsprogramma voor de vakken Nederlands, Engels en rekenen”. Inhoudelijk wordt het programma geroemd voor de “ […] diversiteit van de aangeboden oefeningen en toetsen”. Ook het overzichtelijke leerlingvolgsysteem draagt volgens de jury bij aan de succesvolle werking van Studiemeter.nl.

Studiemeter.nl

Leerlingen starten hun leertraject in Studiemeter.nl met het maken van een niveautest of instaptoets. Op basis van de testresultaten gaat de leerling op zijn eigen niveau met taal en/of rekenen aan de slag. Leerlingen worden in het programma uitgedaagd zelfstandig hun taal- en rekenvaardigheden te verbeteren en werken op die manier naar een eindtoets toe. Leerlingen kunnen hun eigen ontwikkeling volgen in het programma.

Ook docenten kunnen de vooruitgang van leerlingen “ […] uitstekend” volgen in Studiemeter.nl. Met behulp van cijfermatige en grafische rapportages in de uitgebreide rapportagemodule zijn de behaalde resultaten van leerlingen op eenvoudige wijze inzichtelijk voor zowel docenten, beheerders als onderwijsmanagers.

Studiemeter.nl is constant in ontwikkeling. Aankomend schooljaar wordt de methodesite uitgebreid met spraakherkenning, opleesfunctionaliteiten, 3D-rekenopdrachten en een educatieve game voor het vak burgerschap.


Deel: ' Uitgeverij Deviant wint prijs voor innovatieve website Studiemeter.nl '
Lees ook