Nieuw boek helpt generatie Z door gevarenzonde


Skilz, vaardigheden en verhalen voor jongeren

HEEMSTEDE, 20170208 -- Jongerencoach Aik Kramer van Generation Why heeft zijn tienjarige ervaring als jongerencoach samengevat in het boek Skillz. Met dit boek kunnen jongeren leren hoe zij vat kunnen krijgen op hun leven. Denk hierbij aan onderwerpen als keuzes maken, tijd plannen en grenzen stellen. Skillz is geschreven als leidraad voor mentoruren in het kader van 'het nieuwe leren'.

[Foto: Aik-Kramer tijdens een training voor peers] Aik Kramer - jurist, expert jeugdcultuur en ondernemer - zet zijn gedrevenheid al meer dan tien jaar in voor 'youth-empowerment' ofwel jeugdontplooiing. "Onze visie is dat jongeren van nu een steun in de rug verdienen. Onze missie is om door middel van de peer-methodiek jongeren in hun kracht te zetten. Door hen relevante vaardigheden aan te reiken en door hen op een positieve manier met elkaar in contact te brengen, willen we hun welzijn vergroten. Juist door samen met gemeenten en (onderwijs)instellingen op te trekken, sluiten we aan bij het goede werk dat zij doen en hebben we nog meer impact."

Nu komt hij met een inspiratieboek voor jongeren: Skillz. De visie van Kramer is simpel: 'De meeste jongeren willen zich graag ontwikkelen maar missen de juiste inzichten en vaardigheden. Anders gezegd: zonder ladder kom je niet omhoog.

Uitdagingen

Jongeren krijgen steeds vroeger te maken met uitdagingen die van grote invloed zijn op hun verdere leven. Eén ervan is de overvloed aan verleidingen. Iedereen kan z'n tijd maar één keer besteden. Om jezelf te ontwikkelen moet je dus nagaan wat je zelf belangrijk vindt en keuzes maken uit de vele mogelijkheden waaraan je je tijd wilt spenderen.

Het boek Skillz - vaardigheden en verhalen voor jongeren, vertelt leerlingen in hun eigen taal hoe zij hun tijd beter kunnen plannen. Hoe zij zich kunnen motiveren en waarom studieresultaten belangrijk zijn. Het boek bevat ook verhalen van peers - twintigers die ook tiener zijn geweest en hun ervaringen willen delen met zinvolle adviezen en oefeningen.

Aik Kramer (36) stelt persoonlijke voorkeuren in zijn boek centraal: "Generatie Z zal meer dan alle vorige generaties moeten luisteren naar zichzelf, want wie dat niet doet, raakt verdwaald in een oerwoud aan verleidingen, met alle bijwerkingen van dien.”

Aik Kramer

Kramer schreef eerder het boek Quarterlife met Thijs Launspach (2012, Bert Bakker). Quarterlife kreeg veel aandacht in de media (dagbladen, opiniebladen, televisie). Ook is Aik Kramer auteur van Beleidsbemiddeling Een praktische oplossing voor maatschappelijke conflicten (2016, Sdu). In 2017 volgt de essaybundel Contact Op zoek naar verbondenheid in het Ik-tijdperk in samenwerking met Emma Westermann en Thijs Launspach (Anna Terruwestichting).

Skillz vaardigheden en verhalen voor jongeren, 8 thema's, 172 pagina's, Aik Kramer, SAAM Uitgeverij, € 32,50. ISBN: 9789492261083
Te bestellen bij SAAM Uitgeverij (ook voor presentexemplaren en kwantumkorting voor scholen).

https://www.generationwhy.nl

Fotobijschrift: Aik Kramer tijdens een training voor peers.


Deel: ' Nieuw boek helpt generatie Z door gevarenzonde '
Lees ook