Nooit meer stotteren...


Anti-stottertoestel SpeechEasy nu ook verkrijgbaar in Europa

EINDHOVEN, 20070122 -- Het Nederlandse bedrijf Medsy heeft de Europese licentie verworven voor het anti-stottertoestel SpeechEasy. SpeechEasy helpt stotteraars vloeiend te spreken. Het is een klein hoortoestel dat werkt op basis van het Echo-effect. Het apparaatje kent in de Verenigde Staten al vele duizenden gebruikers. Uit onderzoek* onder klanten van SpeechEasy blijkt dat meer dan 80% vloeiend of nagenoeg vloeiend gaat spreken met dit toestel. Deze groep geeft aan dat het een zeer positieve impact heeft op hun welzijn. Het zelfvertrouwen is gestegen en men ervaart een beduidende verbetering in sociale en professionele contacten.

Sinds 1 januari is SpeechEasy ook verkrijgbaar in Europa. Meer informatie kan men vinden op www.medsy.nl of www.eyesandmore.nl.

Hoe vaak komt stotteren voor?
En procent van de totale bevolking heeft last van stotteren. Van alle jonge kinderen stottert ongeveer 5%. Van deze 5% stottert eenderde ernstig en heeft uitgebreide vormen van stottertherapie nodig.
Iemand die stottert ervaart beperkingen in zijn/haar leven. Deze kunnen variren van spreekangst, het vermijden van sociale contacten, depressies en gevoelens van minderwaardigheid.

Welke therapien zijn er voor een stotteraar?
Meestal heeft iedereen die ernstig stottert therapien gevolgd om van het stotteren af te komen. Hierbij moet men denken aan logopedie, medicatie, spraaktherapie en Dell Ferro. Het succes van deze therapien varieert.

Wat als de therapien onvoldoende helpen?
Veel mensen die stotteren zien op zeker moment geen oplossing meer in het volgen van een therapie. Deze mensen blijven dan tegen de bestaande problemen van stotteren aanlopen. Voor deze mensen kan SpeechEasy een oplossing bieden.

Wat zijn de resultaten van SpeechEasy?
De meeste gebruikers hebben bij het gebruik van SpeechEasy onmiddellijk resultaat. Het maximale resultaat wordt bereikt wanneer men volledig aan SpeechEasy is gewend, dit duurt gemiddeld enkele dagen tot een week. Uiteindelijk is ruim 80% tevreden over dit anti-stottertoestel. Hierbij dient men zich wel te realiseren dat SpeechEasy niet als een therapie gezien kan worden, maar als een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat mensen vloeiend spreken.

Hoe ziet SpeechEasy eruit?
SpeechEasy ziet eruit als een hoortoestel. Het is zo gemaakt dat het in het dagelijks gebruik nauwelijks opvalt. Er zijn twee verschillende modellen verkrijgbaar, IHO (in het oor) en AHO (achter het oor). Beide modellen worden op maat gemaakt om een optimale pasvorm voor elke gebruiker te garanderen. Het voordeel is dat men de SpeechEasy nauwelijks voelt tijdens het dragen.

Wat is het Echo-effect?
Veel stotteraars hebben geen moeite om samen met een groep vloeiend te praten of te zingen. Het Echo-effect creert het effect van spreken in een groep, doordat men de eigen stem vertraagd terughoort. De meeste stotteraars zullen hierdoor in mindere mate of helemaal niet meer stotteren. De invloed van het Echo-effect is al jaren bekend en aangetoond door onderzoeken van Amerikaanse universiteiten.

Iemand die spreekt en het SpeechEasy toestel gebruikt zal zijn/haar woorden met een kleine vertraging en aangepaste frequentie terughoren. Dit heeft als resultaat dat de hersenen denken dat de stotteraar samen met een ander persoon tegelijk spreekt. Daarom laat SpeechEasy stotteraars vloeiend spreken.

Proefperiode voorkomt teleurstelling
Nieuwe klanten hebben een maand de tijd om het resultaat van SpeechEasy te ervaren. Mocht de gebruiker binnen een maand tot de conclusie komen dat SpeechEasy toch niet de oplossing is, dan kan het SpeechEasytoestel worden teruggegeven, behoudens een kleine inhouding.

De garantie op het SpeechEasy toestel is twee jaar. Mocht er een technische storing of een fabrieksfout in het toestel zitten wordt het toestel kosteloos gerepareerd.

Waar is SpeechEasy te verkrijgen?
SpeechEasy is te verkrijgen via www.medsy.nl of www.eyesandmore.nl. Men kan op deze sites een contactformulier invullen, er wordt dan snel een afspraak gemaakt. Tijdens de eerste afspraak wordt het SpeechEasytoestel bij de betreffende persoon getest, men weet dan direct of SpeechEasy effect heeft. SpeechEasy wordt aangemeten in de winkels van Eyes and More.

*Klanttevredenheidsonderzoek onder 489 klanten van SpeechEasy door onafhankelijk onderzoeksbureau Rainmaker & Sun Integrated Marketing, april 2004.


Deel: ' Anti-stottertoestel SpeechEasy nu ook verkrijgbaar in Europa '
Lees ook