Christelijk Centrum Rehoboth Lommel trekt veel middelbare scholieren


Kerkdienst Christelijk Centrum Rehoboth zondag 28 februari op Nederland 2

HILVERSUM, 20100222 -- Op zondag 28 februari om 11.00 uur wordt op Nederland 2 een kerkdienst van Christelijk Centrum Rehoboth uit het Belgische Lommel, vlak over de grens bij Valkenswaard, uitgezonden. De gemiddelde leeftijd ligt er rond de 35 jaar. Tegen de trend van de vergrijzing in trekt deze evangelische kerk steeds meer jeugdige bezoekers.

Op zondagochtend zit het Christelijk Centrum, net over de grens in het Belgische Lommel aardig vol. Zo'n 120 volwassenen en meer dan 40 kinderen hebben hun weg gevonden naar deze verrassend moderne kerk.

Het valt direct op dat er veel middelbare schooljeugd zit. Zodra de dienst om 10.30 uur van start gaat wordt al snel duidelijk waarom. Blessing, de band van de kerk, zet in met eigentijdse muziek. De jeugd gaat staan en zingt mee.

Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de kinderkerk, speciaal voor de lagere schooljeugd, en de crche voor baby's en peuters. Veel ouders komen met het hele gezin naar de kerk en hebben zo zelf de gelegenheid om de dienst te bezoeken.

Pastor Cees Laurey: "Wat wij als kerk proberen te doen is God en mensen weer in contact brengen met elkaar. Dat onze kerk ook een warm familiegevoel geeft en erg gezellig is, is mooi meegenomen. Onze slogan is dan ook `Ontmoet God, ontmoet elkaar'. Doordat we alles op een eigentijdse, frisse manier uitleggen kan ook de jeugd het pakken en er hun voordeel mee doen. Ik denk dat ze daarom graag in onze kerk zijn."

Kerkdienst op TV

Op zondag 28 februari om 11.00 uur 's ochtends wordt op Nederland 2 een kerkdienst van Christelijk Centrum Rehoboth uitgezonden. Het programma is opgenomen op 31 januari jongstleden. In de uitzending, die verzorgd wordt door de omroep `Zendtijd voor Kerken', is onder andere het verhaal van n van de vaste bezoekers te zien en een aantal nummers van muziekgroep 'Blessing'. Na de 28e is de uitzending online te bekijken op de website van de kerk; christelijkcentrum.com.


Deel: ' Christelijk Centrum Rehoboth Lommel trekt veel middelbare scholieren '
Lees ook