AutiPlan picto-planningshulp voor autisten volgroeid


EMMELOORD, 20090629 -- Na twee jaar ontwikkeling en 5 maanden testen is het hulpmiddel AutiPlan per 1 juli volledig in gebruik genomen. AutiPlan wordt gebruikt om volwassenen en kinderen met een grote behoefte aan structuur en duidelijkheid van een goede en duidelijke planning te voorzien. De planningen zijn zelf in te delen met onder andere pictogrammen, klok en afvink-vakje. Er hebben ruim 3400 mensen meegedaan met het testen en hun suggesties hebben tot aanzienlijke verbeteringen geleid. Er zijn honderden enthousiaste reacties binnengekomen en een behoorlijk aantal mensen maakt al enige tijd dagelijks gebruik van AutiPlan.

Ontstaan
AutiPlan is in eerste instantie ontstaan omdat de initiatiefnemers dagelijks werden geconfronteerd met het tekenen van een dagplanning voor hun autistische zoon (8) op een whiteboard. Behalve dat het tekenen van de activiteiten tijd kost, was het steeds opnieuw bedenken hoe de dag ingedeeld moest worden een probleem. Toen er na een speurtocht op het Internet geen enkel programma werd gevonden om snel en eenvoudig een dagplanning met pictogrammen te maken, was het idee snel geboren om er zelf een te schrijven. Uiteindelijk werd met behulp van een goede vriend en de duizenden pictogrammen van sclera.be AutiPlan geboren.

Makkelijk en vooral snel
De snelheidswinst zit hem vooral in het gebruik van sjablonen. Een sjabloon is een standaard-dagindeling die met een paar muisklikken kan worden gekopieerd naar een bepaalde datum. Vervolgens kan deze eventueel nog worden bijgeschaafd naar behoefte. Door meerdere sjablonen te maken, kan er in seconden een dag worden gepland en geprint! Om het gebruik van AutiPlan zo eenvoudig mogelijk te maken is veel zorg besteed aan gebruiksgemak. Door de demonstratiefilmpjes en handleiding op de website is het programma door iedereen te gebruiken. AutiPlan is voor iedere computer met internetaansluiting beschikbaar, er hoeft niets op de computer geinstalleerd te worden.

Gratis voor thuisgebruik
Om AutiPlan voor iedereen toegankelijk te maken maken de initiatiefnemers het grootste deel gratis voor thuisgebruik. Voor de mensen die gebruik willen maken van de extra mogelijkheden die alleen de volledige versie biedt (onder andere eigen pictogrammen/fotos gebruiken, interactieve planviewer en eigen layouts maken van de geprinte planning) is er een abonnement tegen gereduceerd tarief beschikbaar.

Scholen/bedrijven/instellingen
Voor scholen, bedrijven en instellingen is er een betaalde versie van AutiPlan beschikbaar, welke zichzelf snel terugverdient door een hoop tijd van de medewerkers te besparen. Er is bij het ontwerpen nadrukkelijk rekening gehouden met het gebruik door diverse soorten organisaties. Zo kan een sjabloon eenvoudig worden gemaakt en toegepast op meerdere clienten en is het ook mogelijk een eigen bedrijfslogo boven de planningen af te laten drukken.
Er zijn diverse abonnementsvormen beschikbaar. Deze kunnen binnen het programma besteld en zijn direct na het afronden van de bestelling beschikbaar.

U kunt AutiPlan direct uitproberen op de website: www.autiplan.nl
Iedereen die zich registreert (dus ook bedrijven) kan 2 weken lang de volledige versie van AutiPlan gratis uitproberen. Na die periode wordt voor thuisgebruikers de basisversie geactiveerd.

Dit persbericht is ook te lezen via: www.autiplan.nl/promotie/36-persbericht-juni-2009


Deel: ' AutiPlan picto-planningshulp voor autisten volgroeid '
Lees ook