Groeiende XLens start vier dyslectiecentra in Belgi


NUENEN, 20070821 -- XLens filters helpen kinderen met dyslectische klachten beter te presteren zonder extra inspanning. De methode stuitte 2 jaar geleden nog op verzet van een aantal Nederlandse traditionele dyslexie deskundigen. De inmiddels behaalde positieve resultaten creren echter een mond op mond reclame die alsmaar groeit. Nu is XLens ook in Belgi gestart en heeft daar nu vier centra ingericht.

Iemand met dyslexie presteert onder het niveau dat het aan zou kunnen, vaak ondanks de extra aandacht die het krijgt. Dat levert de nodige frustraties op en zorgen, vooral bij ouders van kinderen met dyslectie die in de basisschoolleeftijd zitten.

Bij dyslexie wordt tekst niet goed doorgegeven en verwerkt door de hersenen. Als dezelfde tekst wordt voorgelezen kan het kind dezelfde informatie probleemloos opnemen.

Met XLens filters is het mogelijk om het beeld dat in de hersenen aankomt zodanig aan te passen dat de leessnelheid en ook het aantal leesfouten drastisch vermindert. Bij het eerste gebruik is het verschil al meteen meetbaar. Lezen is direct minder inspannend en kan dus langer worden volgehouden en wordt beter begrepen. Net als bij een gewone bril passen de hersenen zich in 2-3 maanden aan waarna nog meer vorderingen in leessnelheid meetbaar zijn en aanzienlijk minder leesfouten gemaakt worden.

De filters werken uiteraard niet alleen voor kinderen maar voor iedereen met dyslectische klachten. Het werkt niet bij alle vormen van dyslexie, maar dat kan vooraf onderzocht worden. Xlens vraagt geen enkele inspanning of moeite en men kan er geweldig mee geholpen zijn.

Aanvankelijk werd sceptisch gereageerd op de XLens filters. Inmiddels zijn er diverse verzekeringen en de Belgische mutualiteit die dit geheel of gedeeltelijk vergoeden.

De XLens filters hebben diverse kleuren en zijn 6 jaar geleden door een Engels academisch ziekenhuis ontwikkeld en gepatenteerd. In Engeland is de Xlens (daar ChromaGen filter genoemd) geaccepteerd en wordt aanbevolen door de grootste dyslexievereniging van Europa, de British Dyslexic Association. Tony Blair heeft de methode onderscheiden met de prestigieuze Millennium Award. Ook in Amerika is de methode bekend en goedgekeurd door de zeer strenge FDA. Zonder deze goedkeuring mogen medische producten en handelingen niet verricht worden.

De Xlens filters kunnen aangemeten worden bij een van de 16 centra in Nederland en Belgi. Na 3 maanden volgt een controle om de verbetering in leesvaardigheid objectief en overtuigend te meten.

Voor meer informatie of een afspraak bij een centrum in de buurt: www.xlens.nl


Deel: ' Groeiende XLens start vier dyslectiecentra in Belgi '
Lees ook