Gratis Symposium primair onderwijs 'Handle with Care'


Traumasensitief omgaan met kinderen in de knel

DEN HAAG, 20161007 -- Veel kinderen maken thuis stressvolle gebeurtenissen mee, zoals bijvoorbeeld een (v)echtscheiding, het opgroeien met psychisch zieke en verslaafde ouders of kindermishandeling. Op 2 november presenteert de Augeo Jongerentaskforce de resultaten van een TNO-onderzoek naar dit soort stressvolle gebeurtenissen in de levens van 11- en 12 jarigen.

Jongeren die thuis veel meemaakten gaan, onder leiding van Laurentien van Oranje, in gesprek met leraren en onderwijsorganisaties: kan het onderwijs nog meer voor deze kinderen doen dan gezinsproblemen signaleren of hulpverlening inschakelen?

Nieuwe manieren van werken worden in workshops en plenaire lezingen gepresenteerd.
  • Zoals een proefproject met traumasensitief werken op scholen in Den Haag. 
  • Een Engels samenwerkingsproject tussen politie en onderwijs, waarin kinderen die huiselijk geweld meemaakten, binnen 24 uur worden opgevangen op school. 
  • Maar ook een workshop van kinderen van (v)echtscheidende ouders. 

Jongeren zijn bij alle onderdelen van het programma actief, delen hun ervaringen, geven tips aan professionals én gaan graag met u in gesprek. En natuurlijk treedt Flinke Jongen, Danny Dijkhuizen, ambassadeur van Augeo, ook op! Hij zet zich, samen met ons, er voor in dat kinderen in de knel worden gezien en steun krijgen van de mensen om hen heen.


Datum/Tijd: 2 november, 10.30- 17. 00 uur
Locatie: Fokker Terminal Den Haag
Doelgroep: Professionals Primair Onderwijs
Meer informatie: www.augeo.nl/symposium

[Gratis Symposium primair onderwijs 'Handle with Care']
Deel: ' Gratis Symposium primair onderwijs 'Handle with Care' '
Lees ook