Nieuw boek: `Maak indruk op je kinderen'


Handboek voor coole vaders en moeders

UTRECHT, 20070910 -- Opvoeden gaat een stuk makkelijker als een coole papa of mama dat doet. Als kinderen zwaar onder de indruk zijn van hun ouders. Maar dan moeten die natuurlijk wel iets presteren! Om ouders daarbij te helpen lanceert Uitgeverij Snor op 20 oktober 2007 in de Bijenkorf in Amsterdam het boek `Maak indruk op je kinderen, handboek voor vaders en moeders'. Diezelfde middag kunnen ouders aldaar hun vaardigheden trainen in de `Maak indruk'-workshops zandkasteel bouwen, breakdancen, balletje hooghouden en andere voetbaltrucs, vliegtuigje vouwen, goochelen en jongleren.

Indruk maken op kinderen die Spiderman 3 hebben gezien, met een supersoaker water schieten en al vanaf hun vierde op vioolles zitten? Met een paar basisvaardigheden die iedere ouder zou moeten beheersen, is het makkelijker dan je denkt, ontdekten auteurs Annemarieke Piers en Claudette Halkes (bekend van boeken als `Naaien enzo, handwerken voor snelle henkies' en `Schoon! Het grote schoonmaakboek voor mannen en vrouwen'). Piers: "Ieder kind gilt nog net zo hard als wij vroeger, als de envelop opengaat en er een eng beest uit dreigt te komen. En ieder kind is nog net zo gefascineerd als wij als een wijsvinger ineens in tween lijkt te zijn gesneden." Halkes: "Alle vergeten trucjes uit de oude doos werken ook prima bij de Nintendo-generatie. En ze zijn nog gratis ook."

Het door Maartje Kuiper rijk gellustreerde inspiratieboek `Maak indruk op je kinderen' staat vol tips en trucs waarmee zelfs de meest ijverige kantoorklerk zichzelf kan omtoveren tot een spannende vader of supersonische moeder. Van schatzoeken en breakdancen tot jongleren en goochelen. Van mega-superzandkastelen bouwen en op twee vingers fluiten tot vuurspuwen en moonwalk. Van barbietaarten bakken en sieraden maken tot praten met apen en duiven. Met behulp van `Maak indruk op je kinderen' is indruk maken op de eigen kinderen een peulenschil. En ondertussen zal het ook kinderen een belangrijke les bijbrengen: hoe fijn het is om tegen hun ouders op te kijken. Om respect voor ze te hebben.

Met illustraties van Maartje Kuiper en bijdragen van o.a. Sylvia Witteman, Govert Schilling, Hans Kazn, Ome Willem, Penney de Jager, Yneke Vocking, Jan van Hooff en Loes Luca.

Workshops
Kom op 20 oktober naar de Bijenkorf en doe mee aan de workshops jongleren, zandkasteel bouwen, breakdancen, vouwen, voetbaltrucjes en goochelen. En maak een verpletterende indruk op je kinderen.

Over de auteurs
Claudette Halkes en Annemarieke Piers gaven vorig jaar oktober het eerste boek van Uitgeverij Snor uit: `Naaien enzo'. Dat was een groot succes. Eerder schreven zij boeken voor o.a. Mo' Media, waaronder de bestseller Schoon! (meer dan 25.000 verkochte exemplaren). Kenmerkend voor hun uitgaven (over handwerken, schoonmaken, tuinieren, autorijden en handwerken) is de frisse manier waarop zij stoffige onderwerpen behandelen.

Extra vanaf oktober 2007: https://www.maakindruk.com : filmpjes, tips en meer. Voor lezers mogelijkheid om eigen tips te uploaden!

Bestellen:

Maak indruk ! op je kinderen
Maak indruk ! op je kinderen
Claudette Halkes & A. Piers

Titel: Maak indruk op je kinderen
Ondertitel: Handboek voor vaders en moeders
Auteurs: Claudette Halkes en Annemarieke Piers
Illustraties: Maartje Kuiper
ISBN: 978-90-810917-2-5
NUR: 450
Prijs: 16,95
Omvang: 144 pagina's
Formaat: 165 cm x 210 mm staand
Uitvoering: paperback
Verwacht: 20 oktober 2007


Deel: ' Nieuw boek `Maak indruk op je kinderen' '
Lees ook