Artsen en studenten Geneeskunde staan stil bij hun kwaliteit van leven


UTRECHT, 20101021 -- Met de fotowedstrijd `Wat is jouw ultieme relaxmoment als arts?' werden (aankomend) artsen uitgedaagd om naast hun werk of studie stil te staan bij wat kwaliteit van leven voor hen betekent. Studenten geneeskunde en basisartsen in heel Nederland kregen van 1 september tot en met 15 oktober de tijd om deel te nemen aan de fotowedstrijd van Me-doc op www.waarrelaxjij.nl.

De drie inzendingen met de meeste stemmen vielen in de prijzen. De foto van Farhood Farid Mojtahedi werd met 30% van ruim 1.400 stemmen favoriet en hij won hiermee de wedstrijd `jouw ultieme relaxmoment als arts'. Hij sleepte de hoofdprijs in de wacht, de Sony Alpha Nex 3 fotocamera. Op de tweede plaats eindigde Henrit Springelkamp, die met haar momentopname een sauna arrangement voor 2 personen won. Johan Verhagen werd derde en ontving voor zijn foto een relaxpakket.

Niet alleen deelnemers vielen in de prijzen. Ook de vereniging die de wedstrijd het meest onder de aandacht bracht bij haar leden maakte kans op de verenigingsprijs, een waardecheque ter waarde van 750,-. Winnaar werd IFMSA, de internationale vereniging voor studenten Geneeskunde.

`Kwaliteit van leven' is iets waar Me-doc (werkgever voor basisartsen in de ouderenzorg) belang aan hecht en speelt een belangrijke rol bij de zorg voor ouderen. Vanwege het stijgende aantal 65-plussers en de toenemende complexiteit van de gezondheidsproblematiek is het wel zaak dat ook gelet wordt op de kwaliteit van leven van het personeel. Naast hard werken streeft Me-doc ernaar een goede balans te vinden tussen werk en priv, om zodoende goed te kunnen blijven functioneren in het werk. Het kabinet lijkt dit belang te erkennen door de recente benoeming van specialist ouderengeneeskunde Marlies Veldhuijzen van Zanten als staatssecretaris voor VWS.

Me-doc feliciteert alle winnaars en bedankt studenten en basisartsen voor hun enthousiaste deelname.
Me-doc


Deel: ' Artsen en studenten Geneeskunde staan stil bij hun kwaliteit van leven '
Lees ook