Kameel op de Uithof (tussen 11 en 14 uur)


Het Nour Project biedt academische studenten een unieke stage-ervaring aan in de Arabische wereld. Op woensdag 26 januari stunten ze met een kameel voor de bibliotheek van de Universiteit Utrecht.

Utrecht, Nederland, 20110124 -- Het Nour Project van AIESEC, 's werelds grootste internationale studentenorganisatie, organiseert deze zomer een uitwisselingsprogramma tussen de Arabische wereld en Nederland voor academische studenten. Zij vinden het tijd om te kijken naar wat ons bindt en niet naar wat ons verdeelt en zo wederzijds begrip tussen deze rijke culturen te creren.

Het Nour Project, wat licht in het Arabisch betekent, geeft studenten de kans om een kijkje te nemen in de Arabische wereld. Het creren van wederzijds begrip en het tegengaan van stereotypering staat centraal. Het is tegenwoordig lastig om een gefundeerde mening te vormen over de cultuur, politiek en denkwijzen in Arabische landen. In de westerse wereld worden deze meningen voornamelijk benvloed door de media, politiek en politieke figuren. Deze meningen worden door het Nour Project op de proef gesteld en getoetst. Het Nour Project geeft studenten de kans om de Arabische kant van het verhaal niet alleen te horen maar ook te zien.

Voorafgaand aan de zomerstage doorgaan de studenten een uitgebreid leerprogramma, waarin zij volledig worden voorbereid op hun stage. In de zomer van 2010 bezoeken de Nederlandse studenten een land in de Arabische wereld en volgen daar een management- of ontwikkelingsstage. Bij terugkeer in Nederland nemen de Nederlandse studenten deel aan een terugkomst traject waarin zij hun ervaringen met andere studenten/jongeren delen.

Op 26 januari staat het Nour team met een kameel op de Uithof in Utrecht om zo de aandacht van studenten voor het project te trekken. Kom een kijkje nemen of zelfs een ritje op de kameel maken.

Meer informatie nodig? Kom naar n van de informatieavonden:
25 januari Amsterdam Caf de Heffer 17.00-18.15
1 februari Maastricht Economische Faculteit C-1.0518.00-19.15
2 februari Utrecht JB / t Hoogt 1319.30-20.45
3 februari Groningen Herebinnensingel 2 17.00-18.15
3 februari Leiden Plexus, kaiserstraat 2520.00-21.15

Op www.nourproject.nl vindt je meer informatie over hoe je, je kunt aanmelden.

Nour Project

Meer informatie over het Nour Project is te vinden op www.nourproject.nl.
Ook kunt u contact opnemen met Tatiana Roussen, Cordinator Nour Project, 030-2538655 of tatiana.roussen@gmail.com.


In contact komen met studenten die hebben deelgenomen aan het Nour Project (het leerprogramma en de stages)? Hierin bemiddelen we graag. Bij interesse kunt u contact opnemen met Tatiana Roussen: 030-2538655, of een mail sturen naar tatiana.roussen@gmail.com
Deel: ' Kameel op de Uithof promoot stage-ervaring in de Arabische wereld '
Lees ook