Mendix introduceert academisch licentie programma


ROTTERDAM, 20090331 -- Mendix introduceert een academische licentie programma om universiteiten, scholen en onderzoeksinstituten gebruik te laten maken van Mendix software voor educatieve doeleinden. Het programma biedt studenten, docenten en onderzoekers gemakkelijke toegang tot alle Mendix software modules, tutorials, demo's en studiematerialen.

Mendix levert de tools en methodologie voor het dramatisch versnellen van de ontwikkeling van nieuwe zakelijke toepassingen. Uniek aan het Mendix product is dat de samenwerking tussen business en IT geoptimaliseerd wordt. De software stelt businessanalisten in staat om zakelijke vereisten visueel te modelleren en dus actief deel te nemen aan het ontwikkelingsproces.

Mendix CEO Derek Roos legt uit: "Wij geloven dat het automatiseren van bedrijfsprocessen moet worden gedaan in nauwe samenwerking tussen business en IT. Helaas is de meeste software simpelweg te technisch om te worden gebruikt door businessanalisten. We zijn dan ook erg blij om innovatieve universiteiten de juiste tools te verschaffen om bedrijfskunde en informatica studenten te onderwijzen in de toekomst van applicatieontwikkeling. Zoals wij het zien, zijn de hedendaagse bedrijfskunde studenten de ontwikkelaars van morgen. "

Stockholm University en het Royal Institute of Technology in Zweden behoren tot de eerste instellingen die een contract met Mendix hebben ondertekend om de software te gebruiken voor zowel onderwijs als onderzoeksdoeleinden.

Paul Johannesson, professor aan het Department of Computer and Systems Sciences (DSV) aan de Universiteit van Stockholm (SU) en het Royal Institute of Technology (KTH) voegt toe: " Het Mendix product is koploper op het gebied van Model-driven IT-ontwikkeling. Aangezien Model-driven architecturen en Model-driven ontwikkeling steeds belangrijker worden, kijken wij uit naar het aanbieden van Mendix producten aan zowel studenten als onderzoekers van onze afdeling. "

Over Mendix

Mendix levert een krachtig modelgedreven software platform dat bedrijven in staat stelt om snel en flexibel bedrijfsprocessen te ontsluiten naar klanten en ketenpartners. Uniek is dat Mendix oplossingen geïmplementeerd worden door gebruik te maken van visuele modellen, waardoor bedrijfsanalisten een veel centralere rol krijgen in de totstandkoming van applicaties dan in traditionele software ontwikkeling. Gerenommeerde bedrijven, zoals Agis Zorgverzekeringen, Kwik-Fit, Menzis, Sandd, ABN Amro, Sanoma en Mammoet maken reeds gebruik van de Mendix oplossing. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Amerika en Zweden en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com.


Deel: ' Mendix introduceert academisch licentie programma '
Lees ook