Universiteit van Antwerpen gaat gebruikmaken van Blackboard Learn 9.1 en Mobile Support ter verrijking van het onderwijs- en leerproces

Maatregelen gericht op het delen van bronnen en het besparen van kosten binnen heel Vlaanderen

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20110922 --

De universiteit van Antwerpen is overgestapt op Blackboard Learn 9.1 om de kwaliteit van het onderwijs- en leerproces binnen het consortium van zes onderwijsinstellingen uit de regio aanzienlijk te verhogen en de educatieve projecten waarbij wordt gebruikgemaakt van Web 2.0-technologieën verder te ontwikkelen. Aldus werd vandaag bekendgemaakt door Blackboard Inc. (Nasdaq: BBBB).

In verband met het toenemende gebruik van smartphones onder studenten is de universiteit, de op twee na grootste van Vlaanderen, tevens van plan ondersteuning te gaan bieden voor mobiel onderwijs met Blackboard Mobile Learn™ door middel van toepassingen die speciaal zijn ontwikkeld voor de populairste mobiele apparaten en platforms.

De universiteit van Antwerpen gaat het Release 9.1-platform centraal hosten om de 40.000 gebruikers binnen het consortium te ondersteunen. Hierdoor worden aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd voor de onderwijsinstellingen binnen het consortium, en wordt tegelijkertijd een modernere en boeiendere leeromgeving geschapen die is afgestemd op de immer veranderende behoeften van de studenten. Door de integratie van een breed scala aan sociale onderwijstools, zoals blogs en wiki’s, en de mogelijkheid multimedia content uit web 2.0-bronnen te integreren, helpt Release 9.1 een rijkere en beter geïntegreerde onderwijsbeleving te creëren om een sterker gevoel van tevredenheid onder studenten te realiseren.

Dankzij de verbeterde functionaliteit voor centrale beoordeling, tracering en plagiaatdetectie die mogelijk wordt gemaakt door de toepassingen Gradebook en SafeAssign, en het vermogen met hoge snelheid meerdere bestanden te uploaden, hoeven de docenten in Antwerpen minder tijd te besteden aan de logistiek binnen de virtuele onderwijsomgeving, en houden ze meer tijd over om erop toe te zien dat de studenten volledig zijn betrokken bij het dagelijkse leerproces.

“In Blackboard zijn alle zaken die van belang zijn voor onderwijsinstellingen naadloos geïntegreerd, hetgeen uiteindelijk resulteert in een betere gebruikerservaring en een sterker gevoel van tevredenheid onder de studenten – en dat is waarom zo veel mensen meedoen,” aldus Filip Seuntjens, IT Project Manager van de universiteit van Antwerpen. “We achten het van grote waarde dat Blackboard zorgt voor technologische innovatie en de ontwikkelingen binnen de onderwijsbranche op de voet volgt. We willen ervoor zorgen dat Blackboard Learn de exclusieve portal en informatiebron wordt voor iedereen binnen onze instelling.”

De universiteit van Antwerpen is opgericht in 2003, na de fusie van drie universiteiten die tot dat moment bekend stonden als RUCA (Rijksuniversitair Centrum Antwerpen), UFSIA (Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius Antwerpen) en UIA (Universitaire Instelling Antwerpen). Naast de upgrade naar Blackboard Learn 9.1 gaat Antwerpen ook gebruikmaken van de modules Community Engagement en Content Management.

Meer dan 1500 instellingen zijn reeds overgestapt naar, of zijn van plan over te stappen naar de nieuwste versie van Blackboard om te kunnen profiteren van de verbeterde stabiliteit en uitgebreidere mogelijkheden voor digitale content, sociale onderwijshulpmiddelen om de betrokkenheid van studenten te bevorderen, en de efficiëntere werkprocessen voor documenten en administratieve medewerkers.

Meer informatie over Blackboard Learn: https://www.blackboard.com/Platforms/Learn/Overview.aspx

# # #

Over Blackboard Inc.

Blackboard Inc. (Nasdaq: BBBB) is een internationaal vooraanstaand bedrijf op het gebied van bedrijfstechnologie en innovatieve oplossingen ter verbetering van de dagelijkse beleving van miljoenen studenten en leerlingen van over de hele wereld. De oplossingen van Blackboard stellen duizenden hogere onderwijsinstellingen, K-12-organisaties, professionele organisaties, bedrijfsorganisaties en overheidsinstellingen in staat hun online onderwijs- en leeractiviteiten uit te breiden, commerciële activiteiten binnen de instelling en de beveiliging van de instelling te verbeteren, en effectiever te communiceren met hun gemeenschappen. Blackboard, opgericht in 1997, heeft haar hoofdkantoor in Washington, D.C.,en heeft daarnaast kantoren in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Uitspraken in dit persbericht die betrekking hebben op toekomstverwachtingen, plannen en vooruitzichten voor Blackboard en andere uitspraken die woorden bevatten als “gelooft”, “hoopt”, “is van plan”, “verwacht”, “zal” en vergelijkbare uitdrukkingen zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst (‘forward-looking statements’) in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de resultaten die in dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst worden beschreven, als gevolg van diverse belangrijke factoren, inclusief de factoren die worden besproken in het gedeelte “Risk Factors” van het formulier 10-K dat door ons op 18 februari 2011 is ingediend, en formulier 10-Q dat door ons op 4 augustus 2011 is ingediend bij de SEC. Bovendien weerspiegelen de uitspraken met betrekking tot de toekomst de zienswijze van het Bedrijf op 22 september 2011. Het Bedrijf houdt er rekening mee dat gebeurtenissen en ontwikkelingen in de toekomst ervoor zouden kunnen zorgen dat de zienswijze van het Bedrijf verandert. Hoewel het Bedrijf ervoor kan kiezen deze uitspraken met betrekking tot de toekomst op enig tijdstip in de toekomst te actualiseren, wijst het Bedrijf elke verplichting hiertoe uitdrukkelijk van de hand. De uitspraken met betrekking tot de toekomst kunnen niet worden beschouwd als een betrouwbare indicatie van de zienswijze van het Bedrijf op enige datum na 22 september 2011.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Geraldine Fernandez/ Robert Hickling
+44 20 89716417/89716427
gfernandez@saycomms.co.uk
rhickling@saycomms.co.uk
of
Blackboard Inc.
Matthew Maurer,
+1 202 4634860 ext. 2637

matthew.maurer@blackboard.com

Ticker_symbol NASDAQ:BBBB
ISIN US0919355026

Deel: ' Universiteit van Antwerpen gebruikt Blackboard Learn 9.1 '
Lees ook