Beste Nederlandse debaters nemen het tegen elkaar op


Op 15 oktober vindt de Nederlandse DebatMasters plaats

BREUKELEN, 20111013 -- Alleen de best presterende debaters op Nederlandstalige toernooien mogen elk jaar meedoen aan het hoogtepunt van debatteren in Nederland: de Nederlandse DebatMasters. Op zaterdag 15 oktober aanstaande strijden acht geselecteerde teams tegen elkaar in de strijd om de pretigieuze “masters”-titel in het kasteel van Universiteit Nyenrodein Breukelen. Aan het eind van de dag zal slechts een van de topteams met de titel naar huis gaan.

Een dag lang topdebatten

De selectie van de DebatMasters 2011 is zoals ieder jaar indrukwekkend. Aan het toernooi doen debaters mee die nationaal en internationaal al vele malen hoge ogen gooiden. Zo is de oud wereldkampioene debatteren aanwezig en ook de recente finalist van het EK. Twee jaar lang hebben alle debaters in Nederland de kans gehad om zich te kwalificeren voor dit toernooi. Hierdoor is elk debat en topdebat zowel op inhoud als op retoriek.


Maatschappelijk relevante onderwerpen

Of het nu gaat om de eurocrisis, de arabische lente of de missie naar Kunduz: allerlei onderwerpen zullen de revue passeren om de debaters op verschillende vlakken te testen. Tijdens het toernooi gaat het om belangrijke maatschappelijke vraagstukken en thema’s die vertaald worden naar prikkelende stellingen. De debaters hebben slechts vijftien minuten om zich voor iedere ronde voor te bereiden.


De dag zal op 15 oktober plaatsvinden op de campus van de Nyenrode Business Universiteit. Inloop is om 9:00 en de dag is openbaar te bezoeken voor iedereen. Meer informatie is beschikbaar op www.debatmasters.nl


Deel: ' Beste Nederlandse debaters nemen het tegen elkaar op '
Lees ook