Eindexamenexpositie Kunstacademies Haarlem en Leiden


26 t/m 29 mei 2011, dagelijks van 11.00-17.00 uur

HAARLEM, 20110505 -- Van 26 t/m 29 mei 2011 houden de Kunstacademies Haarlem en Leiden een gezamenlijke eindexamenexpositie in Haarlem in het academiegebouw aan de Kleine Houtweg 47, dagelijks van 11.00-17.00 uur. Van de 19 kandidaten die in september aan het eindexamenjaar zijn begonnen, behaalden 14 de eindstreep op 23 april 2011. Op die dag was het eindexamen van de 5-jarige vakopleiding autonome beeldende kunst, waar volgens de de organisatie de lat hoog ligt.

De studenten hebben in hun studie eigen thema’s ontwikkeld en gewerkt aan een persoonlijke manier van vormgeven. Hun werk omvat schilderijen, tekeningen, objecten, fotografie, video en crossover-technieken. Bij de beoordeling is op de eerste plaats gelet op de kunstzinnige kwaliteit en op zelfstandigheid, verdieping en een creatieve en avontuurlijke houding.

Beide academies vormen één organisatie. Het zijn de jongste onder de Nederlandse kunstacademies, opgericht als alternatief voor de reguliere hbo-kunstopleidingen. Ze hebben samen 30 docenten/kunstenaars en 500 studenten.

De zojuist afgestudeerde kunstenaars zijn: Yvonne van Dreven, Ester de Fijter, Lotty Garino, Eveline Hardeman, Ingeborg Heemskerk, Marja ten Hoorn, Gaby Houweling, Harm Jellema, Andrea van der Putte, Olga Rikkers, Ivonne Robles de Medina van Es, Tonny van Viegen, Nelleke Vollebregt en Ton Zoet.

De beoordelingscommissie bestond uit de gecommitteerden Arthur Kempenaar (docent Rietveldacademie) en Monaa van Vlijmen (docent HKU) en docenten van de Kunstacademies Haarlem en Leiden: Marc Kuyper, Joke Breemouer en Pieter Berkhout. Allen zijn beeldend kunstenaar


Gegevens

Expositiedata: 26 t/m 29 mei, dagelijks van 11.00-17.00 uur. Locatie: Kleine Houtweg 47, Haarlem Diploma-uitreiking: donderdag 26 mei om 17.00 uur door Joke Breemouer.
Website: www.kunstacademiehaarlem.nl
Speciale webpagina: www.kunstacademiehaarlem.nl/eindexamen-tentoonstelling.html
Foto’s downloaden (klein formaat): www.kunstacademiehaarlem.nl/picasa.html


Deel: ' Eindexamenexpositie Kunstacademies Haarlem en Leiden '
Lees ook