Nieuw platform: Wat is vet? Dit is vet


Platform om in contact te komen met gelijkgestemden, begonnen onder studenten aan de UvA

Amsterdam, 20110519 -- Media en Cultuur studentes Ineke Scheffers en Merel van der Vange begrepen niet hoe het mogelijk is dat er altijd wel studenten alleen zitten te eten in het Atrium. Waarom? Er zijn zoveel studenten op de UvA met in ieder geval één ding gemeen: studeren! Daarom besloten zij een platform te bouwen waarop studenten (als begindoelgroep) met elkaar in contact kunnen komen. Ze spraken af met het technisch innovatieve internetbureau Q42 (https://q42.nl) om de doelstelling te bespreken, tips te krijgen en helder te krijgen wat haalbaar was. Hierna gingen Ineke en Merel aan de slag.

De resultaten zijn een website ( https://watisvetditisvet.wordpress.com ), Facebook ( https://facebook.com/watisvetditisvet ) en een Twitter ( https://twitter.com/watisvet ). Op de site staan evenementen en tips en kunnen gebruikers tips geven en met elkaar in contact komen. Op de Facebook is het mogelijk om via Facebookevenementen aan te geven waar men naartoe gaat en zo in contact te komen met andere gebruikers. Ook kan je hier tips geven, een oproep doen of als je zelf een evenement organiseert Wat is vet? Dit is vet! uitnodigen en dan nodigen wij onze vrienden er ook voor uit. Twitter is meer voor als je nu of in de nabije toekomst iets wilt doen. Via de hashtag #watisvet vraag je je af wat er te doen is en wil je graag tips en uitgenodigd worden. Via de hashtag #ditisvet geef je aan dat je wat leuks weet en het leuk zou vinden als er gelijkgezinden komen.

Dus: Ben je in Amsterdam? Verveel jij je ook weleens (tussen colleges door)? Wil je een keertje eten in het Atrium, maar niet alleen? Wil je netwerken? Weet je nog een leuk feest/evenement/activiteit/symposium en wil je met gelijkgezinden afspreken? Dat kan! Het doel van dit platform dat bestaat uit de combinatie van de site, onze Twitter en Facebook is namelijk om in contact met elkaar te komen en je loze uurtjes nuttig en gezellig in te vullen.

Wat is vet? Dit is vet? heeft al een radioprimeur bij het studentenprogramma de Martin & Pieter Show gehad (op Salto Stads FM), gestickerd en geflyerd op acht UvA locaties, verschillende studententijdschriften willen in het volgende semester een interview plaatsen en studieverenigingen brengen hun studenten op de hoogte van het platform.

Wat is vet? Dit is vet!


Deel: ' Nieuw platform Wat is vet? Dit is vet '
Lees ook