Topondernemers trappen jaar af met alternatieve academische opening


Jonge ondernemers organiseren Sagamores Summerclass om aandacht te vragen voor meer ondernemerschap in het onderwijs.

UTRECHT, 20110825 -- Over iets meer dan een week openen de eerste Nederlandse universiteiten traditiegetrouw het academische jaar met gewichtige sprekers uit de universitaire wereld of politiek. Een groep jonge ondernemers – verenigd in The Young Entrepreneurial Sagamores – wil het graag eens over een andere boeg gooien door Nederlandse topondernemers het academisch jaar te laten openen. Met deze alternatieve aftrap – de Sagamores Summerclass – hopen zij aandacht te vragen voor meer ondernemerschap in het onderwijs.

Noodzaak tot meer ondernemerschap in het onderwijs. Ondernemerschap is populair onder studenten. Uit onderzoek van EIM (2010) blijkt dat inmiddels meer dan de helft van alle Nederlandse studenten – van MBO tot WO – positief staat tegenover het starten van een eigen bedrijf. Ook de politiek en bedrijfsleven onderschrijven al jarenlang de noodzaak tot het opleiden van studenten die door een ondernemende carrière tot meer Nederlandse welvaart moet zorgen op de lange termijn. Immers, zoals Minister Verhagen vorig jaar november betoogde tijdens de Global Entrepreneurship Week, is ondernemerschap de kurk waarop de Nederlandse economie draait.

Alternatieve opening academisch jaar door Nederlandse toppers voor de klas. Om meer aandacht te krijgen voor ondernemerschap in het onderwijs organiseert een groep succesvolle jonge ondernemers op zaterdag 27 augustus (09.30 – 17.00) een alternatieve aftrap voor het academische jaar door topondernemers van Nederlandse bodem voor de klas te zetten. Zo zullen Floris van Bommel (Van Bommel ), Joris van Heukelom (Founder Institute, voormalig MTV en Sanoma Digital), Simon Douw (Crowdfunding platform Crowd About Now) en Sietse Bakker (Eurovisie Songfestival) de rol overnemen van de professoren voor de klas. Zij proberen 70 talenten  - geselecteerd op hun ondernemende talent - met theorie en praktijk ervaring te inspireren tot het opstarten van een eigen bedrijf. Meer dan 10 nationaliteiten komen samen  - op de business school TiasNimbas in Utrecht – onder leiding van jonge ondernemers Bernd Damme (Cravatta Pelliano / Eye-wear.nl) en Steven Lammertink (Republish), die de presentatie in handen hebben.

The Young Entrepreneurial Sagamores. De door jonge ondernemers opgerichte stichting - The Young Entrepreneurial Sagamores - wil ondernemende jonge Nederlanders vinden, ze als rolmodel met andere jonge ambitieuze talenten verbinden in de hoop ze te inspireren tot ondernemerschap. Dat doen ze door het organiseren van inspirerende evenementen, door advies te geven aan bijvoorbeeld de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en door een netwerkfunctie te vervullen. Samen met de markt, top ondernemers en de overheid willen ze tot deze cultuuromslag komen om van ondernemerschap een realistisch carrièreperspectief te maken. De meer dan 300 aangesloten jonge ondernemers werken daarom nu al samen met grote namen uit het bedrijfsleven.


Deel: ' Topondernemers trappen jaar af met alternatieve academische opening '
Lees ook