Oekraïne verdeeld - Actualiteitencollege door filoloog Alfons Brüning


NIJMEGEN, 20140221 -- In Oekraïne heeft een politieke aardverschuiving plaatsgevonden. Na dagenlange hevige rellen op het Onafhankelijksplein in Kiev is afgelopen zaterdag voormalig president Janoekovitsj afgezet door het parlement. Hoe moet het nu verder met Oekraïne? Filoloog Alfons Brüning (RU) geeft tekst en uitleg. Filosoof Marcel Becker (RU) gaat met hem in gesprek.

Woensdag 26 februari 2014, 12.45 - 13.30 uur, Hal Erasmusgebouw Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1.

Janoekovitsj is inmiddels gevlucht en wordt gezocht door de Oekraïense overheid voor massamoord. De rust lijkt te zijn wedergekeerd in Kiev.

Het land is bijna failliet. Het oostelijke deel is pro Janoekovitsj en sterk op Rusland gericht. Het westen van het land is de bakermat van de oppositie, maar is onderling ook weer sterk verdeeld. Dreigt er een opsplitsing van Oekraïne in Oost en West? En hoe zit het met de invloed hierop van Rusland enerzijds en Europa en de Verenigde Staten anderzijds op de politieke ontwikkelingen?

Filosoof Tania Meira-Kochetkova van origine Oekraïense, schuift aan bij het gesprek. Polemoloog Leon Wecke (RU) spreekt een column uit.

Gratis deelname. Inschrijven is niet nodig.

www.ru.nl/sp/oekraine


Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma en VOX van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Deel: ' Actualiteitencollege 'Oekraïne verdeeld' door filoloog Alfons Brüning '
Lees ook