Insecten eten – Lezingen, proeverij en debat


NIJMEGEN, 20131007 -- Is insecten eten de oplossing voor het toekomstige voedselprobleem? Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie (insectenstudie) aan de Wageningen UR en mede-auteur van het insectenkookboek verkent samen met filosoof en voedselliefhebber Luca Consoli van de Radboud Universiteit Nijmegen, in een gevarieerde avond deze vraag. Fooddesigner Daisy Stauder van BugBon uit Arnhem verzorgt een proeverij van hapjes met meelworm, sprinkhaan en buffaloworm en vertelt hierover.

Een sprinkhaan, meelworm, buffaloworm of made. Ze zijn allemaal heel goed eetbaar en bieden een goed alternatief voor het eten van varkens of koeien.

Insecten worden gezien als het alternatief voor onze huidige vleesconsumptie, die zorgt voor wereldwijde voedselproblematiek. Ze zijn gezond, duurzaam en vooral in overvloed aanwezig. Maar waarom staat het ons zo tegen? Waarom eten we niet meer insecten? En hoe draagt het eten van insecten bij aan de voedselzekerheid?

Maandag 25 november 2013, Let op: 19.00 -21.00 uur | l Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen

Deelname: gratis, wel graag inschrijven

Meer informatie en inschrijven op  www.ru.nl/sp/insecten

Dit debat is onderdeel van de reeks Feed the World en het resultaat van samenwerking tussen het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen, de Vereniging van Nederlandse Debatcentra en NCDO. www.debatcentra.nl

Twitter mee #voedseldebat


Deel: ' Insecten eten – Lezingen, proeverij en debat '
Lees ook