Far from the Tree. Anders zijn en identiteit - Lezing Andrew Solomon


NIJMEGEN, 20140203 -- Hoe het is om een kind groot te brengen dat fundamenteel van jezelf verschilt? De vooraanstaande Amerikaanse publicist Andrew Solomon sprak met driehonderd ouderparen die geconfronteerd worden met bijvoorbeeld meervoudige handicaps, autisme, schizofrenie, kinderen die homo of misdadiger zijn of kinderen die verwekt zijn door een verkrachting. Hij schreef zijn ervaringen op in Far from the Tree. Hoe wordt de identiteit van kinderen die anders zijn gevormd? Na zijn lezing gaat Andrew Solomon in gesprek met Jan Bransen, hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit.

Vrijdag 21 februari, 20.00 - 22.00 uur, Collegezalencomplex, Radboud Universiteit

Trailer Far from the Tree:Het zijn verhalen vol liefde, onmacht, menselijke tekortkomingen, onbegrip, opoffering en diepe menselijkheid. Solomon ontleedt in zijn boek de complexe werkelijkheid die de identiteit van de mens bepaalt.

Vorig jaar hield Solomon een TEDtalk over dit thema. Deze TEDtalk werd inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken.

Far from the Tree is onlangs in Nederlandse vertaling verscheen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam: Ver van de boom.

Andrew Solomon is romancier en schrijver van invloedrijke boeken en artikelen (o.a. voor de New York Times) over politiek, cultuur en psychologie. Van zijn hand verscheen ook Demonen van de middag (The Noonday Demon. An Atlas of depression, 2001) over leven met een depressie, waarmee hij de National Book Award 2001 won.

Dit is een activiteit van het Soeterbeeck Programma en het Centrum voor Ethiek van de Radboud Universiteit Nijmegen en uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Meer informatie en inschrijven www.ru.nl/sp/solomon

Deel: ' Lezing Andrew Solomon Far from the Tree. Anders zijn en identiteit '
Lees ook