Nieuw boek voor mbo3 keuzedeel Kleuradvies


Kleuradvies - Elementaire kleurenleer voor het maken van eenvoudige kleuradviezen;

Zaandam, 20170815 -- Kleuradvies - Elementaire kleurenleer voor het maken van eenvoudige kleuradviezen is de titel van het nieuwe lesboek voor het keuzedeel Kleuradvies K0218. Het boek wordt uitgegeven door de Nederlandse kleurenschool en is geschreven door de auteurs Kotterink en De Boon. Het boek is bedoeld voor studenten van de opleidingen tot verkoopadviseur en gezelschilder mbo3-niveau, maar is ook geschikt als naslagwerk voor professionals die meer kennis willen verkrijgen om hun kleuradviezen te kunnen onderbouwen.

Nieuw boek voor mbo3 keuzedeel KleuradviesKleur is een elementair natuurverschijnsel. Lang voordat er sprake was van een maatschappelijke cultuur zoals wij die vandaag de dag kennen, was de natuur vervuld van kleur en had ze betekenis voor het overleven van de mens. Tegenwoordig is kleur een belangrijk onderdeel van onze maatschappij.  Als we kleuradvies geven, dan is het noodzakelijk kennis van kleur te hebben, kennis van kleur zorgt ervoor dat je je keuzes goed kan beargumenteren. Dit boek geeft lezer de kennis en handvaten om een objectief kleuradvies te maken en deze te presenteren aan zijn opdrachtgever.

Door de juiste kennis toe te passen kan je beargumenteren waarom je je keuzes gemaakt hebt. Kleur is niet alleen een zaak van gevoel, kleur gedraagt zich volgens wetten. Kennis van deze wetten zorgt ervoor dat je efficiënter tot je kleurkeuzes komt en deze professioneel beargumenteerd kunt presenteren.

Keuzedeel kleuradvies

Het keuzedeel Kleuradvies K0218 is gekoppeld aan de kwalificaties gezelschilder (25154) en verkoopadviseur (25029). Dit boek is gebaseerd op de kwalificaties van SBB en de exameneisen van de beroepsorganisatie van Kleurdeskundigen (stichting BNK) voor het keuzedeel kleuradvies K0218.Opleidingsinstellingen kunnen met deze methode opleiden voor het branchediploma van de Stichting BNK. Hiervoor kunnen zij gebruikmaken van de Proeve van bekwaamheid Kleuradvies. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met het secretariaat@stichting-bnk.nl. 

Toonaangevend

De Nederlandse Kleurenschool (NKS) heeft een toonaangevende en centrale plek in de wereld van kleuronderwijs. De Nederlandse Kleurenschool is een kennisinstelling die zich bezighoudt met het verkrijgen, onderzoeken, optimaliseren, beheren en verspreiden van kennis betreffende kleur. De auteur Jan de Boon werkte 25 jaar als zelfstandig architect te Leiden. Geïnspireerd door de vormen- en kleurentaal die hij leerde kennen tijdens zijn jaren in Järna, Zweden, ontwikkelde hij een steeds grotere interesse in de kleurgeving van de architectuur. Hij schreef onder andere het boek Alles andere als farblos – der Sinn als Maßstab (Uitgeverij Farbe und Gesundheit). Mark Kotterink is directeur van de Nederlandse kleurenschool en ontwikkelt opleidingsprogramma’s en doceert al meer dan 10 jaar kleurenleer bij bedrijven en instellingen.

Kleuradvies - Elementaire kleurenleer voor het maken van eenvoudige kleuradviezen, Mark Kotterink en Jan de Boon, 2017, ISBN 978-90-826584-0-8. Het boek bevat 88 pagina’s. Het boek is ook als E-pub, digitaal verkrijgbaar en als opleidingsmethode verkrijgbaar in de elektronische leeromgeving met vragen en opdrachten.

U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij de Nederlandse Kleurenschool, telefoon: 075-6169977 via internet https://materialen.kleurenschool.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar, prijs: € 33,50.


Deel: ' Nieuw boek voor mbo3 keuzedeel Kleuradvies '
Lees ook