Nieuwe `financieel manager van het jaar' is bekend


UTRECHT/AMERSFOORT, 20080619 -- De nieuwe `financieel manager van het jaar' heet Irvin Wekking. Hij is 42 en verantwoordelijk voor het financile beleid bij Schmit Parkeersystemen te Zoetermeer. Dekking krijgt de prijs vanwege zijn sleutelrol in een recente management buy-out en de effectieve reorganisatie die hij in korte tijd wist door te voeren. Aan het winnen van Associatie Award is de titel `financieel manager van het jaar' verbonden alsmede een opleidingswaardecoupon van 2.500,-.

"Ik was blij en verrast, toen ik het telefoontje van de juryvoorzitter kreeg", vertelt Wekking. "Tijdens de voorbereidende mediatraining die de laatste drie overgebleven kandidaten kregen, had ik mijn concurrentie ontmoet. Die was niet mals. Een hele eer dus om er met de hoofdprijs vandoor te mogen gaan!"
De verkiezing van de financieel manager van het jaar is een initiatief van de Associatie voor Praktijkexamens. Deze organisatie examineert jaarlijks tienduizenden kandidaten op verschillende terreinen, waaronder het praktijkdiploma boekhouden en de het SPD-diploma. "De boekhouder van ooit, bestaat niet meer. Goed opgeleide financile mensen zijn onmisbaar in een moderne bedrijfsvoering", stelt Guus van Betten, voorzitter van 's lands grootste examenorganisatie. "De Associatie Award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de financieel manager van het jaar, onderstreept het belang van financile mensen in organisaties. Daarbij willen we onderstrepen dat de echte toppers vaak via een avondstudie, naast drukke baan en sociale leven, boven komen drijven. Zij geven blijk van ambitie en doorzettingsvermogen. Wij willen dat graag belonen."
Uit het juryrapport blijkt dat winnaar Irvin Wekking een specialist is in reorganiseren. Na ervaring bij een groot ingenieursbureau kwam Wekking terecht bij Schmit parkeersystemen, een kleinere organisatie. Daar wist hij binnen korte tijd een goed stelsel van kwartaalrapportages op poten te zetten en genereerde hij prognoses waarmee het management betere strategische sturingsinformatie kreeg. Daarnaast speelde Wekking een belangrijke rol in het mogelijk maken van een management-buy out. Op de website www.associatieaward.nl is meer informatie te vinden.


Over de Associatie voor Praktijkexamens:
De Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens neemt ieder jaar bijna 50.000 examens af op tal van terreinen. Ongeveer 25 procent van deze examens verloopt online via de Open Universiteit. Inmiddels hebben al meer dan 2 miljoen mensen een examen afgelegd bij de Associatie. Behalve examens in administratieve en bedrijfseconomische vakken, neemt de Associatie ook examens af in talen en managementvakken. Diploma's van de Associatie worden in het bedrijfsleven bijzonder hoog gewaardeerd. De Associatie bestaat al ruim 60 jaar en is een van de oudste en meest gerenommeerde exameninstellingen van Nederland.


Deel: ' Nieuwe `financieel manager van het jaar' is bekend '
Lees ook