Aanstormende nieuwe mediatalenten bekroond


Vijfde editie van Virtueel Platform HOT100 op PICNIC

AMSTERDAM, 20110915 -- Vandaag om 10.00 uur maakt Virtueel Platform, sectorinstituut voor e-cultuur, de namen van de HOT100 2011 bekend. De Virtueel Platform HOT100 zijn de meest getalenteerde alumni op het gebied van kunst, media- en ontwerp van dit jaar. De vijfde editie van dit evenement voor e-culturele talentontwikkeling vindt plaats op het PICNIC-festival in Amsterdam.

De HOT100 gaan in de middag aan de slag met zeven reële vragen van opdrachtgevers als de VPRO, Boijmans-van Beuningen en de NOS. Voorafgaand daaraan zijn er lezingen en gesprekken met gerenommeerde PICNIC-sprekers Annette Mees, Ricardo en Victor Celaya en David Basaula. 

 Zeven organisaties presenteren tijdens de Virtueel Platform HOT100 een actueel en bestaand vraagstuk aan de alumni, die daarin in interdisciplinaire teams hun conceptuele tanden in zullen zetten. Zo vraagt Museum Boijmans van Beuningen de HOT100 een nieuwe communicatietool te ontwerpen voor musea, Bibliotheek van Amsterdam OBA is geïnteresseerd in nieuwe manieren van publieksparticipatie en de VPRO zoekt nieuwe toepassingen voor hun interactieve Tweede Scherm (bekend van o.a. Zomergasten). De resultaten van de cases worden vandaag voor het publiek samengevat om 16.15 uur in Hangar A op het festivalterrein van PICNIC in Amsterdam.

De HOT100 zijn genomineerd door circa 25 kunst- en media-opleidingen waaronder de Rietveld Academie, MediaLab HvA, Hogeschool Kunsten Utrecht, Artez, Fontys Hogeschool, Avans Breda, de UvA, de TU Eindhoven en andere kunstacademies, hogescholen, en (technische) universiteiten. Met de HOT100 brengt Virtueel Platform een nieuwe lichting getalenteerde e-culturele ontwerpers, denkers en makers uit het hele land in contact elkaar en met creatieve bedrijven, culturele organisaties en mogelijke opdrachtgevers. De Virtueel Platform HOT100 wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. In het kader van dit vijfjarig bestaan zijn ook alle HOT100 kandidaten van de afgelopen jaren uitgenodigd om langs te komen.


Op www.virtueelplatform.nl/hot100 staan profielen van de HOT100 en het jaarlijkse talentenboek te downloaden.


Deel: ' Aanstormende nieuwe mediatalenten bekroond '
Lees ook