Finalist IT Group reikt voor derde jaar op rij studiebeurzen uit


ROTTERDAM, 20091123 -- Michel Winkels, directeur Finalist IT Group, reikte afgelopen vrijdag 20 november op de Technische Universiteit Eindhoven studiebeurzen uit aan studenten Technische Informatica. In totaal zijn er zeven studiebeurzen uitgereikt aan studenten Technische Informatica van de Technische universiteiten van Eindhoven, Delft en Twente. Door het uitreiken van studiebeurzen wil Finalist samen met de Technische Universiteiten aandacht vragen voor het nijpende tekort aan studenten Technische Informatica.

In 2007 startte Finalist met het initiatief om studiebeurzen uit te loven aan eerstejaars studenten Technische Informatica. Inmiddels worden de studiebeurzen voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt om aandacht te vragen voor het nijpende tekort aan aanmeldingen van studenten Technische Informatica.

Michel Winkels, directeur Finalist IT Group: "Ondanks de conjuncturele neergang vragen wij met deze financile injectie aandacht voor het schrijnende tekort aan hoogopgeleide Technische Informatici. Dit jaar beginnen 202 studenten met een universitaire opleiding Technische Informatica, dit is een afname van 1,9% ten opzichte van het jaar ervoor. Terwijl juist het wetenschappelijk onderwijs dit jaar een gemiddelde stijging in het aantal aanmeldingen van 11,3% doormaakt. Deze cijfers tonen een somber vooruitzicht voor Nederland als kennisland. Zonder krachtig handelen verliest Nederland de leidende innovatieve rol die juist door studies als Technische Informatica kan worden bereikt."

Alle studenten die vorig jaar en het jaar ervoor reeds een studiebeurs ontvingen mochten hun beurs behouden. Zij doorliepen hun studiejaar nominaal en in sommige gevallen werden zelfs significant meer studiepunten behaald. Tristan Brugman, tweedejaars student Technische Informatica, Universiteit Twente: "Toen ik hoorde van de studiebeurs ben ik er direct voor gegaan. Dit is een unieke kans waardoor ik me volledig op mijn studie kan richten." Eerstejaars student Technische Informatica aan Technische Universiteit Eindhoven Pieter-Paul Kramer beaamt dit: "Dit was een extra motivatie om voor de studie te gaan en ik ben heel blij dat ik de beurs mag ontvangen. Ik hoef nu niet veel tijd te steken in werken naast mijn studie en dat is wel lekker."

Prof.dr.ir. J.F. Groote, directeur opleiding Informatica, TU Eindhoven: "Ik ben zeer enthousiast over dit initiatief. En ik hoop dat het ook andere bedrijven over de streep trekt om iedereen duidelijk te maken dat meer studenten Informatica moeten gaan studeren."

Finalist: never stop developing
Finalist IT Group verleent de IT diensten consultancy, projecten en applicatiebeheer. Wij zijn gespecialiseerd in open source en open standaarden. Finalist werd in 1994 opgericht door onze huidige algemeen directeur Jean-Luc van Hulst. In Nederland werkt Finalist met 70 collega's verdeeld over kantoren in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Finalist is tevens gevestigd in New York (V.S.) en Beijing (China). Finalist helpt klanten bij het behalen en behouden van concurrentievoordeel door het succesvol ontwikkelen en implementeren van de beste IT oplossingen.

Foto onderschrift:
Michel Winkels, directeur Finalist IT Group, reikte afgelopen vrijdag op de TU Eindhoven aan elk van de zeven studenten Technische Informatica een cheque uit ter waarde van 2.400,-.
Vlnr: prof.dr.ir. J.F. Groote (directeur opleiding Informatica, TU Eindhoven), Dennis Stevense (derdejaars student TU Delft), Pieter-Paul Kramer (eerstejaars student TU Eindhoven), Sander Alewijnse (tweedejaars student TU Eindhoven), Tristan Brugman (tweedejaars student Universiteit Twente), Friso Abcouwer (eerstejaars student TU Delft), Loubna Aammari (tweedejaars student TU Delft), Guido Josquin (derdejaars student TU Eindhoven) en Michel Winkels (directeur Finalist IT Group). (Download hier de foto op hoge resolutie: download.finalist.com/Studiebeurzen/Finalist_studiebeursuitreiking_2009.JPG)

Finalist IT Group


Deel: ' Finalist IT Group reikt voor derde jaar op rij studiebeurzen uit '
Lees ook