Record aantal nieuw aangeboden kamers in Amsterdam wederom overtroffen


DEN HAAG, 20090514 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat het aantal nieuw aangeboden kamers in Amsterdam spectaculair (60 procent) is gestegen in april 2009 vergeleken met dezelfde maand een jaar daarvoor. Een gunstige tijd dus om op zoek te gaan naar een geschikte kamer. De huurprijs van nieuw aangeboden kamers is jammer genoeg wel gestegen met 6,2 procent vergeleken met de gemiddelde huurprijs in april 2008. De vierkante meter prijs is sterk gedaald onder het niveau van een jaar geleden naar 24,99 euro.

Huurprijs kamers Amsterdam stijgt met 6,2 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Amsterdam sterk is gestegen (6,2 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De gemiddelde huurprijs van een nieuw aangeboden kamer heeft in april 2009 een bedrag van 447 euro bereikt. De gemiddelde huurprijs van een nieuw aangeboden kamer in Amsterdam verschilt buitengewoon (106 euro) vergeleken met het landelijke gemiddelde (341 euro).

[grafiek vraagprijs kamerhuur Amsterdam april 2009]


Aanbod kamers neemt spectaculair toe met 60 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Amsterdam is in april 2009 spectaculair toegenomen (60 procent) van 595 nieuw aangeboden kamers in de maand april 2008 tot 952 nieuwe kamers in de maand april 2009. Het record aan nieuwe kamers ten opzichte van de voorgaande maanden is hiermee wederom overtroffen.

[grafiek aanbod kamers Amsterdam april 2009]


Vierkante meter prijs daalt met 6,9 procent
De vierkante meter prijs in Amsterdam is in de maand april 2009 flink gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar terug. De oppervlakte van nieuw aangeboden kamers in april 2009 is ook groter (14 procent), namelijk 17,89 m2. De daling van de vierkante meter prijs heeft uiteraard te maken met de stijging van het spectaculaire kameraanbod in de stad Amsterdam.

[grafiek vierkantemeter prijzen kamerhuur Amsterdam april 2009]


Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en binnen onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn van de grootste steden van Nederland alle marktrapporten terug te vinden.
U vindt alle marktrapporten en nieuwsvideo's over Amsterdam op het blog van Kamernet.nl:
blog.kamernet.nl/CategoryView,category,DeKamermarktAmsterdam.aspx


Deel: ' Record aantal nieuw aangeboden kamers in Amsterdam wederom overtroffen '
Lees ook