130.000 basisschoolleerlingen gestart met Leuk Leren Week


Grootste online klassenwedstrijd van Nederland tussen ruim 5.300 scholen

AMSTERDAM, 20130318 -- Ruim 5.300 basisschoolklassen nemen deze week deel aan de tweede editie van de Leuk Leren Week. Kim-Lian van der Meij gaf vanmorgen het startsein voor de grootste online klassenwedstrijd die ooit in Nederland is gespeeld. De wedstrijd die een week duurt is een initiatief van Squla, het online oefenprogramma voor kinderen in groep 1 t/m 8. Na het startsein zijn de klassen begonnen met het online beantwoorden van de educatieve quizvragen. Aan bod komen de vakken rekenen, spelling, natuur & techniek, taal en wereldoriëntatie. In 2012 deden er 2.900 klassen mee en werden er 6 miljoen vragen beantwoord.

De wedstrijd wordt online, via het digibord en met de computer, in de klas gespeeld. Thuis verder gaan  kan ook, want de punten die thuis worden gescoord tellen mee voor de klas. Nieuw dit jaar is dat ouders worden betrokken bij de wedstrijd. Vrijdagmiddag en in het weekend kunnen zij op hun niveau meespelen en helpen het eindresultaat van de klas op te schroeven.

Motivatie om te leren

André Haardt, directeur en eigenaar van Squla: “De quizvragen worden door een team onderwijskundigen ontwikkeld aansluitend bij alle gangbare lesmethoden en de belevingswereld van kinderen. Op die manier thuis online spelenderwijs oefenen met de lesstof werkt enorm motiverend. Met de Leuk Leren Week voegen we nu een extra dosis online leerplezier toe aan de lesweek. De uitslagen die we na de Leuk Leren Week inventariseren bieden een extra kijkje in de kennis van de kinderen. Zo zijn vorig jaar de meeste goede antwoorden gegeven voor spelling en kwam het vak ‘begrijpend lezen’ een stuk minder uit de bus.”

Oefenen voor goed doel: langdurig zieke kinderen

De kinderen spelen niet alleen voor eigen prijzen. Er wordt ook gespeeld voor cadeaulidmaatschappen van Squla voor zieke kinderen die door hun ziekte of aandoening langdurig niet naar school kunnen. De Leuk Leren Week eindigt op 25 maart. Alle basisschoolklassen kunnen meedoen.

Over de Leuk Leren Week

Squla organiseert dit jaar voor de tweede keer de Leuk Leren Week. De wedstrijd wordt online in alle vakken, via het digibord en de computer, in de klas gespeeld. Stevige doorzetters oefenen thuis verder, want ook daar kunnen punten worden gescoord voor de klas. Alle groepen van alle basisscholen in Nederland kunnen meedoen. Deelname is gratis. Het begint op maandag 18 maart en eindigt op 25 maart. Ook kinderen van klassen die niet door de leerkracht worden aangemeld voor de Leuk Leren Week kunnen thuis kosteloos de Leuk Leren Week en Squla ontdekken.  Meer informatie en het opgeven van klassen kan via de site: https://www.squla.nl/leuk-leren

Over Squla

Squla.nl is een online oefenprogramma om thuis spelenderwijs te oefenen voor school. Het bevat leerzame quizzen, games en instructiefilmpjes voor kinderen op de basisschool. Op dit moment oefenen en spelen ruim 32.000 kinderen op Squla. Squla bevat lesstof in alle vakken van groep 1 t/m 8 en sluit naadloos aan bij alle gangbare lesmethoden en de belevingswereld van kinderen. Squla biedt een goed én leerzaam alternatief voor inhoudsarme spelletjessites; het is een aanvulling op de lesstof voor kinderen die dat nodig hebben én een uitdaging voor kinderen die meer kunnen en willen. Veiligheid en privacy staan voorop: Squla is 100% reclamevrij en verantwoord. Door de samenwerking met Cito bevat Squla tevens een aantal quizzen  gebaseerd op Cito-oefenvragen. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook onder schooltijd de les te verrijken met de leuke en leerzame online quizzen en games. Squla is live gegaan in 2010 als initiatief van serious games-ontwikkelaar FutureWhiz.
W: www.squla.nl
T: https://www.twitter.com/squlanl
F: https://www.facebook.com/Squla


Deel: ' 130.000 basisschoolleerlingen gestart met Leuk Leren Week '
Lees ook