Conclusie van promotieweek: EHealth breekt structureel door


NIJMEGEN, 20090602 -- eHealth, het gebruik van internet in de zorg, breekt structureel door in Nederland. Dat is de belangrijkste conclusie van de Week van de eHealth die eind vorige week (25 mei tot en met 31 mei 2009) succesvol werd afgesloten.

`eHealth in actie'
Deze tweede Week van de eHealth was een initiatief van het Center for eHealth Research (Universiteit Twente), Health Valley, de Nederlandse Patinten en Consumenten Federatie (NPCF), de Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) en het Trimbos-instituut. Door een week vol evenementen en activiteiten hebben zij laten zien wat het potentieel van eHealth is en hebben zij de structurele en verantwoorde inbedding van eHealth stevig geagendeerd. De verschillende evenementen in deze week hebben meer dan 500 wetenschappers, ondernemers, bestuurders, beleidsmakers en patintenvertegenwoordigers bij elkaar gebracht rondom het thema "eHealth in actie".

Kansen voor innovatie
Na een lange aanloop begint de structurele inbedding van eHealth in de Nederlandse zorg nu echt vorm te krijgen. Tal van succesvolle eHealth toepassingen werden gepresenteerd die een bewezen bijdrage aan de kwaliteit, doelmatigheid en toegankelijkheid van zorg leveren. Voor veel patinten zijn toepassingen als het e-consult, zorg-op-afstand of internettherapie een zeer welkom alternatief. Steeds meer eHealth toepassingen worden dan ook door patinten n zorgprofessionals omarmd.
Het voorzien in concrete behoeften van gebruikers en een bottum-up benadering blijken een belangrijke voorspeller van succes. eHealth is een belangrijke enabler voor de paradigma verschuiving naar Zorg 2.0.
En bovendien: doordat er steeds meer inzicht is in werkende business modellen, zien steeds meer eHealth ondernemers kansen voor innovatie.

Beloftes inlossen
Maar nog lang niet alle eHealth beloftes zijn ingelost. De NVEH en haar leden zullen zich daarom blijven inzetten om de structurele en verantwoorde verankering van eHealth verder te versnellen. De NVEH doet dit samen met partners: patintenverenigingen, overheid, zorgverzekeraars, zorgprofessionals, industrie, onderzoek, onderwijs en brancheorganisaties.
Tijdens de Week van de eHealth heeft de NVEH hiertoe de eHealth Monitor en de eHealthWijzer aangekondigd: twee instrumenten die de komende maanden gezamenlijk verder zullen worden ontwikkeld en ingezet.

Voor informatie over de Week van de eHealth zie: www.ehealthweek.nl .
De NVEH (www.nveh.nl ) roept iedereen met een passie en interesse in eHealth op lid te worden en bij te dragen aan verantwoorde en structurele verankering van eHealth.


Deel: ' Conclusie van promotieweek EHealth breekt structureel door '
Lees ook