Stijgende lijn kameraanbod in Leiden zet zich voort


DEN HAAG, 20090409 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat het totaal aantal aangeboden kamers in Leiden met meer dan de helft is toegenomen (61,5 procent) is toegenomen naar in totaal 273 nieuwe kamers in maart 2009 vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De huurprijs van nieuw aangeboden kamers is gestegen 3,2 procent ten opzichte van februari 2008.

Huurprijs kamers Leiden stijgt met 3,2 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Leiden is gestegen (3,2 procent) ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs komt uit op 292 euro en ligt hiermee 50 euro onder het landelijk gemiddelde (342 euro).Aanbod kamers neemt met meer dan de helft toe (61,5 procent)
Het aantal nieuw aangeboden kamers is ten opzichte van een jaar geleden met meer dan de helft toegenomen (61,5 procent) in maart 2009. Het aantal nieuw aangeboden kamers in Leiden komt dit jaar uit op 273 kamers.Vierkante meter prijs stijgt flink met 11,4 procent
De gemiddelde vierkante meter prijs is wederom flink gestegen (11,4 procent) ten opzichte van een jaar geleden naar een recordbedrag van 19,19 euro. De gemiddelde oppervlakte (15,23 m2) van nieuw aangeboden kamers is kleiner geworden (-7,5 procent) vergeleken met vorig jaar.Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2009/04/09/Kamermarkt+Leiden+Maart+2009.aspx. Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.


Deel: ' Stijgende lijn kameraanbod in Leiden zet zich voort '
Lees ook