Kameraanbod in Utrecht ongekend hoog


DEN HAAG, 20090407 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat het kameraanbod in Utrecht fors is toegenomen tot 1.277 nieuw aangeboden kamer in de maand maart 2009. Er zijn ruim 411 meer nieuwe kamers aangeboden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde huurprijs (357 euro) van nieuw aangeboden kamers is gestegen met 1,1 procent in vergelijking tot de gemiddelde huurprijs (353 euro) dezelfde maand vorig jaar.

Huurprijs kamers Utrecht stijgt licht met 1,1 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Utrecht licht is gestegen (1,1 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De gemiddelde huurprijs (357 euro) van een nieuw aangeboden kamer in Utrecht ligt ruim 15 euro boven het landelijk gemiddelde (342 euro).Aanbod kamers neemt gigantisch toe met 47,5 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers is vergeleken met een jaar geleden gigantisch toegenomen (47,5 procent) in maart 2009. Het aantal nieuw aangeboden kamers in Utrecht komt in maart uit op 1.277. Dit is een record aantal nieuwe kamers in Utrecht..Vierkante meter prijs stijgt met 3,7 procent
De vierkante meter prijs is gestegen (3,7 procent) vergeleken met een jaar geleden. Een nieuw aangeboden kamer werd in maart 2009 tegen een bedrag van gemiddeld 21,56 euro per vierkante meter verhuurd. De oppervlakte van een nieuw aangeboden kamer is 16,55 m2.
Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2009/04/07/Kamermarkt+Utrecht+Maart+2009.aspx. Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.


Deel: ' Kameraanbod in Utrecht ongekend hoog '
Lees ook