Kamerhuurprijs stijgt, weinig nieuw aanbod in studentenstad Utrecht


UTRECHT, 20081015 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat de gemiddelde huurprijzen van kamers in Utrecht een forse stijging van 7,4 procent laten zien ten opzichte van een jaar geleden. De krapte op de kamermarkt is in Utrecht goed zichtbaar immers het aanbod van nieuwe kamers ligt nu zelfs onder het niveau van een jaar geleden.

Huurprijs kamers Utrecht stijgt met 5,3 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijzen van aangeboden kamers in Utrecht een stijging van 5,3 procent laten zien ten opzichte van een jaar geleden. De huurprijs ligt hiermee exact 10 euro boven het landelijk gemiddelde (349 euro) in september 2008.

[grafiek vraagprijzen]


Aanbod kamers neemt flink af met 11,4 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers is ten opzichte van een jaar geleden flink gedaald met 11,4 procent in de maand september 2008. Het aantal nieuwe kamers is nu (687) zelfs op een niveau dat lager is dan september 2007 (775).

[grafiek aanbod]


Vierkante meter prijzen stijgen met 2,1 procent
De vierkante meter prijzen laten een stijging van 2,1 procent zien ten opzichte van een jaar gelden in dezelfde periode. De gemiddelde oppervlakte waarop huurders wonen is echter ook groter geworden (3,2 procent) dan een jaar geleden en komt uit op 17,11 m2.

Gewenste huurprijs 433
De maximale huurprijs die kamerzoekenden over hebben voor een nieuwe kamer in Utrecht stijgt naar 433 euro per maand (stijging van 1,4 procent) en ligt hiermee nog steeds ruim (74 euro) boven de gemiddelde huurprijs die verhuurders vragen (359 euro).

Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 350.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 7.000 kamers aangeboden op de site. In 2007 werd www.kamernet.nl meer dan 7,5 miljoen keer bezocht door bijna 2,2 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl , zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2008/10/15/Kamermarkt+Utrecht+September+2008.aspx . Van de grootste 8 steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.


Deel: ' Kamerhuurprijs stijgt, weinig nieuw aanbod in studentenstad Utrecht '
Lees ook