Full immersion-taaltrainingen in Randstad: UvA Talen lanceert inTense


"De nonnen van Amsterdam" bieden hoogintensieve taaltrainingen met verblijf in driesterrenhotel in hartje Amsterdam

AMSTERDAM, 20101103 -- UvA Talen, het zelfstandig academisch talencentrum van de Universiteit van Amsterdam, maakt de lancering bekend van UvA Talen inTense, een programma voor hoogintensieve taaltrainingen in het centrum van Amsterdam. Dit nieuwe onderdeel van de succesvolle hoofdstedelijke taalaanbieder zal zich exclusief toeleggen op zogenaamde full immersion-trainingen, waarbij de deelnemers gedurende 5 dagen volledig worden ondergedompeld in de taal die zij willen leren. Tijdens de training verblijven de cursisten in een comfortabel driesterrenhotel in hartje Amsterdam.

Anders dan bij de bekende "nonnen van Vught" hoeven de deelnemers zich bij UvA Talen inTense niet van de buitenwereld af te zonderen. Integendeel: het bruisende centrum van Amsterdam zal fungeren als actief decor! Iedere dag zijn er n of meerdere taalexcursies naar het vele moois dat onze hoofdstad biedt. Daarnaast wordt er geluncht en gedineerd in eetgelegenheden in het centrum van de stad.

"Eindelijk valt er iets te kiezen op het gebied van full immersion-taaltrainingen", zegt Yvonne Dalhuijsen, projectmanager bij UvA Talen. "Wij bieden een levendig alternatief voor "de nonnen" aan professionals die er weinig voor voelen om zich een week lang van de buitenwereld af te sluiten in de Brabantse bossen. Bij ons is daar geen sprake van. Wij plaatsen de deelnemers juist in een dynamische omgeving waar zij in het volle leven hun taalvaardigheid in korte tijd enorm kunnen verbeteren."

UvA Talen inTense wordt aangeboden aan zowel individuele cursisten als aan groepen. De training kan in grote mate worden aangepast aan de wensen en leerbehoeften van de deelnemers. Het programma richt zich met name op ambitieuze professionals en expats die hun taalvaardigheid in een dynamische setting razendsnel willen uitbreiden.

De afgelopen maanden heeft UvA Talen inTense met succes een pilot van het programma gedraaid. Verscheidene individuele cursisten en een groep konden zo kennis maken met de nieuwe vorm van trainen.
"Mijn verwachtingen vooraf waren al hooggespannen", zegt Jeroen Minnema, makelaar bij de internationale yacht broker Ocean en n van de vroege deelnemers. "Maar ik had echt niet verwacht dat ik in zo'n korte tijd z veel zou leren. En dat op zo'n leuke manier: de locatie is in n woord geweldig en de excursies waren fantastisch. Ik kom hier zeker terug!"

Programma UvA Talen inTense
Full immersion betekent letterlijk: volledige onderdompeling. Dat is ook precies wat deelnemers aan het programma staat te wachten. Zij komen op zondagavond al naar het hotel, zodat zij maandagochtend direct aan het ontbijt met het eigenlijke programma kunnen beginnen. Tot 's avonds 10 uur worden zij vervolgens continu getraind in de taal die zij willen leren. Zelfs
tijdens de excursies en de dagelijkse diners in een grand-caf nabij het hotel zal voortdurend in de leertaal worden gecommuniceerd!
Na vijf van zulke intensieve dagen wordt het programma op vrijdagavond feestelijk afgesloten met een luxediner waarbij de deelnemers tevens een oorkonde ontvangen.

Verblijf
Hotel Rsidence Le Coin is een sfeervol driesterrenhotel in het centrum van Amsterdam. Le Coin is gelegen tegenover Munttoren en Bloemenmarkt, op enkele minuten loopafstand van Dam en Rembrandtplein. Het hotel beschikt over ca. 50 ruime kamers, waarvan verschillende met een eigen pantry.
Ook de lessen binnen het programma vinden plaats in speciaal hiertoe uitgeruste ruimten in het hotel.
Net als UvA Talen maakt Hotel Rsidence Le Coin deel uit van UvA Holding BV, de zakelijke organisatie van de Universiteit van Amsterdam.


UvA Talen inTense heeft een eigen website. Hier is alle informatie over het programma te vinden, inclusief de actuele tarieven. Kijk voor meer informatie op www.uvatalen-intense.nl.
U kunt ook bellen naar 020 525 4637, of mailen naar intense@uvatalen.nl.


Over UvA Talen
UvA Talen BV is het zelfstandig academisch talencentrum van de Universiteit van Amsterdam. Het bedrijf fungeert als one-stop provider van taaldiensten aan organisaties in het bedrijfsleven en bij de overheid. Ook heeft UvA Talen een uitgebreid aanbod taaltrainingen voor particulieren. Sinds het ontstaan in 2008 uit een fusie van enkele zakelijke universitaire organisaties is UvA Talen in korte tijd uitgegroeid tot een van de bepalende taalaanbieders in de randstad.

UvA Talen levert uiteenlopende taaldiensten aan talloze grote organisaties in Nederland en daarbuiten. Enkele voorbeelden zijn de Tweede Kamer, Shell, Corus, ABN Amro, Deloitte, Hitachi Europe, Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Gemeentemuseum Den Haag, Abbott, Energieonderzoek Centrum Nederland, de gemeenten Amsterdam, Den Haag en Utrecht, verscheidene Nederlandse ministeries en natuurlijk de Universiteit van Amsterdam.
UvA Talen is een onderdeel van UvA Holding BV, de zakelijke organisatie van de Universiteit van Amsterdam.
Meer informatie over UvA Talen kunt u vinden op www.uvatalen.nl.

UvA Talen inTense


Deel: ' Full immersion-taaltrainingen in Randstad UvA Talen lanceert inTense '
Lees ook