Kameraanbod in Amsterdam neemt gigantisch toe echter de huurprijs ook


DEN HAAG, 20090407 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat het aantal nieuw aangeboden kamers in Amsterdam gigantisch (75,3 procent) is gestegen in maart 2009 vergeleken met dezelfde maand een jaar daarvoor. De huurprijs van nieuw aangeboden kamers is wederom gestegen met 8,9 procent vergeleken met de gemiddelde huurprijs in maart 2008. De vierkante meter prijs is sterk gedaald onder het niveau van een jaar geleden naar 23,45 euro.

Huurprijs kamers Amsterdam stijgt met 8,9 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Amsterdam sterk is gestegen (8,9 procent) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde huurprijs van een nieuw aangeboden kamer heeft in maart 2009 een bedrag bereikt van 464 euro. De gemiddelde huurprijs van een kamer in Amsterdam verschilt enorm (122 euro) vergeleken met het landelijke gemiddelde (342 euro).Aanbod kamers neemt gigantisch toe met 75,3 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Amsterdam is in maart 2009 gigantisch toegenomen (75,3 procent) van 542 nieuw aangeboden kamers in de maand maart 2008 tot 950 nieuwe kamers in de maand maart 2009. Het record aan nieuwe kamers van vorige maand is hiermee weer ruimschoots verbeterd.Vierkante meter prijs daalt met -9 procent
De vierkante meter prijs in Amsterdam is in de maand maart 2009 gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De kamerzoekende krijgt een kamer met een grotere oppervlakte, namelijk 19,78 m2 (19,5 procent). De daling van de vierkante meter prijs heeft wederom te maken met de stijging van het gigantische kameraanbod in de stad Amsterdam.
Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en binnen onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2009/04/07/Kamermarkt+Amsterdam+Maart+2009.aspx.
Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.


Deel: ' Kameraanbod in Amsterdam neemt gigantisch toe echter de huurprijs ook '
Lees ook