Gemeenteraad wijst plan voor bouwen in arboretum af


Nu bestuur Wageningen UR nog

WAGENINGEN, 20100202 -- Inmiddels hebben ruim 1400 mensen uit Wageningen, omgeving en het hele land de petitie voor het behoud van het Dreijen arboretum te Wageningen getekend. Deze mensen wijzen de bouwplannen van Wageningen Universiteit & Research (WUR) in het arboretum af.

Nu moet het bestuur van Wageningen UR nog overtuigd worden om af te zien van het verfoeide plan om te bouwen in het arboretum.

A.s. donderdag 4 februari biedt de initiatiefnemer van de petitie voor het behoud van het Dreijen arbortetum, Frank Zegers, de handtekeningen aan aan de raad van bestuur van Wageningen UR.

Namens de 1400 ondertekenaars roept hij het bestuur van Wageningen UR op om:

1. Nu volledig af te zien van bouwplannen voor het arboretum en de geplaatste hekken die het arboretum doorsnijden, in de volksmond `het ijzeren gordijn'', te verwijderen.

2. Mee te werken aan oplossingen voor het verantwoord toekomstig wetenschappelijk collectiebeheer van beide Wageningse arboreta

3. Van de Wageningse arboreta een visitekaartje te maken voor Wageningen City of Life Sciences en de Wageningen UR missie: Voor kwaliteit van leven.


Deel: ' Gemeenteraad Wageningen wijst bouwplan arboretum af '


Lees ook