Ricoh Nederland en Presikhaaf Bedrijven slaan handen ineen


ARNHEM, 20110414 -- Ricoh Nederland, leverancier van IT & Document Solutions, en Presikhaaf Bedrijven, hét leer-werkbedrijf in Midden Gelderland dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg helpt naar een reguliere baan, zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Tussen de twee organisaties ontstaat er een brede documentlogistieke dienstverlening. Uniek welteverstaan, want het gaat niet alleen om een wederzijdse inbreng in het leveren van een kwalitatief totaalconcept in grafische dienstverlening aan klanten: van drukwerk en print tot en met de postbezorging. Maar ook om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beter toe te leiden naar werk in de grafische dienstverlening.

Ricoh en Presikhaaf Bedrijven ervaren veel voordelen in deze bijzondere samenwerking. Zo heeft Presikhaaf Bedrijven een samenwerking met een landelijke grafische partner die marktleider is op het gebied van IT en Document Solutions. Ricoh beschikt over de expertise en geavanceerde apparatuur om documentlogistieke werkzaamheden tot in de puntjes te verzorgen. Tevens leveren zij een documentspecialist die, op het gebied van commercie en productie, ondersteuning biedt aan Presikhaaf Bedrijven. Voor Presikhaaf Bedrijven is dit als leer-werkbedrijf een uitgelezen kans om medewerkers nog beter en breder werk te bieden en hen op te leiden tot ware documentspecialisten. Hierdoor kan Presikhaaf haar doelstelling ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk te begeleiden’ nog beter realiseren.

Door de handen ineen te slaan, kan er nog beter worden ingespeeld op de marktvraag. Daarmee onderscheidt het nieuwe grafische centrum zich in de markt door bedrijven in de regio een kwalitatief en aantrekkelijk totaalaanbod te bieden in de grafische dienstverlening met printen, drukken, digitaliseren, verzorgen van de mailing en het daadwerkelijk bezorgen van de post. Door de samenwerking ontstaat er een ijzersterke combinatie die bedrijven ontzorgt  en hen tegelijk de mogelijkheid biedt maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Tevens zijn klanten verzekerd van continuïteit van expertise, de meest actuele technologieën en een flexibelere en efficiëntere bedrijfsvoering.

Over Presikhaaf Bedrijven
Presikhaaf Bedrijven biedt als leer-werkbedrijf in de regio Midden Gelderland werkgelegenheid en werkervaring aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van een zo regulier mogelijke baan. Door te zorgen voor de juiste match tussen werk en kwaliteiten, ontstaat er meer motivatie en betrokkenheid bij de werknemers. Werkervaring wordt opgedaan bij reguliere werkgevers of binnen onze leer-werkbedrijven. Presikhaaf Document Service is een van onze leer-werkbedrijven.

Daarnaast helpt Presikhaaf Bedrijven werkgevers door verschillende soorten dienstverbanden aan te bieden die passen binnen de wensen van de werkgever en de mogelijkheden van de werkgever. Begeleid werken, (groeps)detachering, re-integratietrajecten en leer- werkstages zijn hier enkele voorbeelden van.
Over Ricoh Nederland
Ricoh is leverancier van producten en diensten op het gebied van IT & Document Solutions. Dit betekent dat er naast onze hoogwaardige multifunctionals en printers, innovatieve documentoplossingen wordt geboden, gericht op het optimaliseren van informatiestromen binnen en tussen organisaties. Dat wordt gedaan met net zo veel inzet en passie voor multinationals als voor lokale kleinbedrijven, met als doel hen steeds efficiënter en productiever te laten werken.Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Ricoh is een open en vooruitstrevende onderneming – de mensen zijn de belangrijkste factor voor succes. Onze klanten wordt een creatieve totaaloplossing geboden die consultancy, hard-en software, services, training en outsourcing omvat.

Met 108.477 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Het Nederlandse kantoor telt 1350 medewerkers.Noot voor redacties:

Deel: ' Ricoh Nederland en Presikhaaf Bedrijven slaan handen ineen '
Lees ook